Alaska (Tibidabo)

Omschrijving attractie

Alaska bevindt zich op 'nivel 2' van Tibidabo. Ironisch genoeg ligt de attractie in tegenstelling tot de staat waarnaar hij vernoemd is in de meest zuidelijke uithoek van die verdieping. De attractie werd ontworpen voor de allerkleinste onder ons: enkel wie kleiner is dan een meter veertig mag plaats nemen in één van de zes bootjes. Ongetwijfeld levert dit schattige doelpubliek vertederende beelden op: daarom voegde Tibidabo op een onbekend moment na 2007 een actiefoto toe aan de attractie.

Tibidabo koos voor de thematische uitwerking voor een weinig educatieve evocatie van ijzig poolgebied. Niet alleen staan de Zuiderse temperaturen in schrill contrast met de maximale temperaturen aan het poolijs. Het park combineert ook vrolijk ijsberen en pinguïns, terwijl die beesten elkaar in de echte wereld niet tegenkomen. Een zonde die ook begaan werd in de opzet van 'Die Eiswelt' in het Duitse Steinwasen Park. Los daarvan is de relatie tussen pinguïns en zeehonden ook eerder dubieus om als kinderattractie thema te gebruiken. Niet zelden eindigen die eersten namelijk als voer voor die tweede. Zeehonden willen zich ook wel eens seksueel vergrijpen aan een pinguïn, maar dat was wellicht niet de kennis die u hoopte te verwerven bij het open klikken van deze attractiefiche.

Deze mini-flume werd toegevoegd in 1990. Hetzelfde jaar opende het Catalaanse park ook nog drie andere attracties: de powered coaster 'Tibidabo Express', cakewalk 'El Castell Misteriós' dat die naam niet meer draagt en spookhuis 'El Pasaje del Terror'. Tijdens de winterstop na het seizoen van 2017 werd de attractie gerenoveerd voor een bedrag van €100 000.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Mini Log Flume
Bouwer:
Zamperla
Opening: 1990
Aantal voertuigen: 6 voertuigen met 2 passagiers per voertuig
Minimum lengte zonder begeleiding: 90cm
Maximum lengte: 140cm

Foto's