Sledgehammer (Bobbejaanland)

Omschrijving attractie

De Sledge Hammer is een thrill ride voor de echte durvers. Alles aan deze attractie van de bekende Duitse bouwer Huss is gigantisch, het is dan ook niet voor niks een “Giant Frisbee”. De sloophamer slingert je maar liefst 42 meter de hoogte in, waar je in een hoek van 120° een moment van gewichtloosheid beleeft. De ronde gondel, die aan een snelheid van 90 km/u door de lucht klieft, draait tijdens het schommelen. Je zit in een stoeltje waarbij je benen loshangen, aan de buitenkant de enorme gondel van bijna 14 meter doorsnee, samen met 49 ander passagiers. De attractie werd gebouwd in 2004, hét topjaar van Bobbejaanland met 3 nieuwe attracties: Typhoon, Oki Doki én Sledge Hammer.

Deze attractie doet wat er van een attractie van dit kaliber verwacht wordt: een enorme adrenalinestoot geven. De snelheid waarmee je van links naar rechts geslingerd wordt, is fenomenaal. Door de draaiende beweging van de gondel geeft deze ride een heel ander gevoel dan een schommelschip. Op het moment dat de gondel zijn hoogste punt bereikt, krijg je het gevoel dat je helemaal overkop hangt. De mensen met een gevoelige maag kunnen gerust zijn: deze attractie is niet misselijkmakend, ook omwille van de relatief korte ritten.

Sledge Hammer is een echte topper in Bobbejaanland, een attractie die je als sensatie-zoeker moet gedaan hebben. Jammer genoeg heeft Bobbejaanland beslist om de attractie enkel te laten draaien wanneer ze voldoende gevuld is (wegens de energieconsumptie van de attractie), waardoor je op een rustige dag soms moet wachten voor het ritje kan beginnen.


Alle gegevens op een rij:
Aantal zitjes: 50
Capaciteit per uur: 1000 personen per uur
Maximumhoogte: 42 meter
Maximumhoek van de gondel: 120°
Maxiumumversnelling: -0,5 g tot +4,5 g (!)


Minimale lengte: 1m30
Minimale lengte met begeleiding: 1m40
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Giant Frisbee
Bouwer:
Huss
Opening: 2004
Minimum lengte: 130cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's