Roma (Terra Mítica)

Omschrijving attractie

In de geschiedenis brak na de glorieperiode van de Griekse beschaving een nieuw tijdperk aan, dit van het oppermachtige en grote Romeinse Rijk. De Romeinen zouden een imperium uitbouwen dat zich uitstrekte van het Iberisch schiereiland, over N-Afrika, Griekenland en zelfs tot onze contreien. Wat kunst, cultuur en bouwkunde betreft, zouden de Romeinen verderborduren op de Griekse nalatenschap, maar ook eigen bouwstructuren ontwikkelen waaronder de meest gekende het Colosseum en de aquaducten zijn.

Het themagebied Rome is net als de vorige 2 gebieden prachtig uitgewerkt. Ook hier staan er enkele topattracties op je te wachten, maar ook voor de jongere bezoekers is er keuze genoeg. Spektakel daar wordt voor gezorgd in Circus Maximus. Wie honger en/of dorst heeft, kan ook hier terecht in verschillende horecazaken.

De absolute topattractie en tevens dé eyecatcher van het park was gedurende jaar en dag de houten achtbaan Magnus Colossus. Immers, deze achtbaan ligt letterlijk tegen en op de rotsflank, waaruit een deel werd verwijderd. Echter, sinds 2016 is de achtbaan gesloten en het is niet duidelijk wat het park van plan is ermee.

Om enigszins dit, al dan niet tijdelijk, verlies te compenseren werd in 2016 een star flyer geopend. Voor meer adrenaline kan je terecht bij de ball coaster Infinito en de drop toren El Vuelo del Fénix. Voorts zijn er nog 2 kinderattracties.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Thema-land
Opening: 2000

Foto's