Terra Mítica

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: Iberia Terug naar lijst


Omschrijving

Onze reis doorheen de oude beschavingen eindigen we in het gastland van dit prachtige park, het Iberisch schiereiland. Iberia is een relatief klein themagebied met enkele kinderattracties, botsauto's voor volwassenen, een SPA zone en een stuntshow Barbarroja. Deze stuntshow is wel vrij spectaculair, want deel van het decor is een varend piratenschip! Voorts bevindt er zich nog een evenementenzaal.

Gedurende 5 jaar stond ook de inverted steel coaster Tizona in dit gebied. Sinds 2010 staat deze coaster echter aan de andere kant van het park, nu als Titánide in Griekenland.

Deze zone is samen met Las Islas enkele jaren gesloten geweest door de financiële problemen waarmee het park te kampen had. Kort na de heropening besloot het park om beide zones onder te brengen in een zogenaamd apart park: Iberia Park. Dit park was enkel tijdens het hoogseizoen geopend en je diende bij te betalen om deze attracties te doen. Opnieuw een twijfelachtige, bizarre strategie die gelukkig sinds 2017 tot de geschiedenis behoort. Echter, het park is nog steeds niet uit de problemen en dus worden beide zones nog steeds enkel in het hoogseizoen geopend, maar ze behoren wel opnieuw tot Terra Mítica.
Iberia spreekt minder aan dan de overige themagebieden, maar er is wel nog ruimte voor nieuwe initiatieven in de toekomst. De SPA zone is hier een voorbeeld van, want is nog relatief recent.

Specificaties

Type attractie: Themazone
Opening: 2000

Foto's