Egipto (Terra Mítica)

Omschrijving attractie

Egypte is het eerste themagebied van het park en begint bij de ingang van het park. Prachtige monumenten van weleer werden nagebouwd en geven een impressie van wat dit park te bieden heeft op gebied van theming en beleving.

Qua attracties is deze zone doorheen de jaren zijn grootsheid verloren. De imposante piramide bevatte in de beginjaren een heuse dark ride, maar sinds het verdwijnen ervan, kwam er nooit echt een waardevolle nieuwe attractie in de plaats.

Gedurende enkele seizoenen heeft men dan geëxperimenteerd met het toevoegen aan de rand van deze zone van betaalattracties zoals een avonturenparcours met touwen in de lucht en een karting circuit op de parking, alsook met het toevoegen van winkels, horeca en animatie. Deze strategie heeft nooit aangeslagen, en dus zijn deze attracties intussen opnieuw verdwenen.

In de plaats is nu aan de rand van Egypte een hotelcomplex verrezen: Grand Luxor Hotels. De piramide zal omgebouwd worden tot een congrescentrum. Het is duidelijk dat de nieuwe strategie focust op het combineren van de vrijetijdsmarkt met de zakelijke markt.

De hoofdattractie in Egypte is al jaren en dag Catarates del Nilo, een boomstammenbaan. Wie nog meer verfrissing kan gebruiken, kan terecht in Río del Nilo, een waterrecreatiezone met jacuzzi's, fonteinen en waterspeeltuigen. Wie het graag iets rustiger wil, kan vanuit Puerto de Alejandría een boot rondvaart maken.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Themazone
Opening: 2000

Foto's