Fjord Rafting (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Fjord Rafting is de topper van het Scandinavische themagebied. De attractie werd in 1991 gebouwd en werd een jaar later knap gethematiseerd naar de Scandinavische fjorden. Fjord Rafting is een klassieke versie van de rapid river: je krijgt een relatief lange en gevarieerde rit vol intense golfslagbaden, watervallen en snellere gedeelten. Op twee plekken plaatste Europa-Park stevige waterkanonnen die door toeschouwers bediend kunnen worden. Indien je waterschuw bent, kan je Fjord Rafting dus best mijden. Deze attractie is namelijk erg onvoorspelbaar en kan met momenten ook best nat zijn. Bezoek Fjord Rafting best voor tien uur 's ochtends of vlak tegen sluitingstijd. Vooral op warme zomerdagen ontstaan hier namelijk enorme wachtrijen.

In 2018 ontstond bij deze attractie een brand dat voor heel wat schade heeft gezorgd in het Scandinavisch en Nederlandse themagebied. Om de attractie te heropenen werden gedecoreerde doeken opgehangen in Scandinavische stijl. In 2019 opende de attractie met een nieuwe tunnel en thematisering.

Tijdens het winterseizoen is deze attractie gesloten.

Wist je dat?

Bovenaan het lifthill gebouw hangen verschillende affiches. 1 daarvan is de attractieposter van de rapid in Disney's California Adventure: Grizzly River Run!

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Fjord Rafting.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rapid river
Model: Rapids Ride 6
Bouwer:
Intamin AG
Opening: 1991
Lengte: 600 meter
Ritduur: ruim 4 minuten
Aantal voertuigen: 30 boten met 6 passagiers per boot
Speciale elementen: Grotten, watervallen, waterkanon
Minimum lengte: 100cm
Minimum leeftijd: 4 jaar

Foto's