Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular (Walt Disney Studios Park )

Omschrijving attractie

'Moteurs… Action!' is een unieke stuntshow waar stuntwerk met wagens en motors centraal staan.
45 stuntmannen, 10 auto’s, 2 vrachtwagens en 10 motors zorgen voor een indrukwekkende en spectaculaire show. De stuntcoördinator van deze show is Rémy Julienne, die voor meer dan 100 films het stuntwerk heeft voorzien (onder andere vele James Bond films zoals GoldenEye maar ook de bekende Taxi films). Disney toont ons in deze show hoe het stuntwerk in films verloopt op een gigantische filmset die een Zuid-Frans dorpje voorstelt. Een regisseur en zijn assistenten zijn tijdens de show ook aanwezig en doen hun werk; het lijkt dus net alsof je echte filmopnames bijwoont. Het geluid van motoren, rokende banden, ongelooflijk rijwerk, vuur en nog veel meer zijn belangrijke elementen van deze opmerkelijke show. Het geheel wordt ook iedere keer mooi gefilmd en opnieuw getoond op een groots scherm zodat je de opnames in montage kan zien en hoe ze het geheel in een film passen.

Weetje

De wagens die voor deze show zijn gemaakt, zijn helemaal geen gewone auto's. Ze zien eruit als gewone wagens, maar ze wegen de helft minder, hebben een versnellingsbak die in achteruit kan gezet worden op iedere moment, ze zijn uitgerust met een motor van 1.300 cc en slikken slechts 1 liter brandstof per show. Verdere en meer leuke weetjes over stuntrijden worden je tijdens de show meegedeeld.

Goed om weten

* Deze show speelt op bepaalde tijdstippen. Kijk op voorhand de uren na op het centrale informatiebord, bij de attractie zelf, op de folder met de showtijden of via de website.
* Het is aan te raden om minimum 20 minuten op voorhand ter plaatse te zijn.
* Deze show kan angstaanjagend zijn: zo zijn er vuureffecten en is de ganse show vrij luidruchtig.

Advies voor mindervaliden

* Deze show is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor hen zijn er speciale plaatsen voorzien op het grondniveau, waar tevens de begeleiders kunnen plaatsnemen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Stuntshow Live Action
Opening: 2002
Gesloten: 2019
Speciale elementen: Stunts met auto's en moto's

Foto's