NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Art of Disney Animation Terug naar lijst


Omschrijving

In 'L'Art de l'Animation Selon Disney' of nog 'Art of Disney Animation' word je ondergedompeld in de wereld van de animatiefilm. Zoals velen weten, is heel de wereld van Disney begonnen met tekenfilms. Deze attractie brengt dan ook hulde aan het oeuvre van de Disney Animation Studios.
Deze attractie bestaat eigenlijk uit 4 zalen waar je telkens wat te weten komt over de wereld van de animatiefilm. Zo toont de eerste zaal je de animatiefilm avant-la-lettre. Allerhande oude toestellen en camera’s die gebruikt werden voor het animeren zijn hier tentoongesteld. Roy Disney, de neef van Walt Disney, geeft je hier trouwens ook een introductie over het belang van de animatiefilm.

Zaal 2, of nog het 'Disney Classics Theatre' is een gezellig filmzaaltje waar een 8 minuten durend filmpje met alle hoogtepunten uit de Disney-klassiekers wordt vertoond. Zowel ontroerende als grappige beelden passeren de revue in deze compilatie. Na deze film word je toegelaten tot de 3de zaal waar, aan de hand van TV schermen en een gids, het animatieproces uit de doeken wordt gedaan. Ook Mushu, het draakje uit de film Mulan is aanwezig om de nodige uitleg en commentaar te geven. Vaak krijg je hier hier ook weet van de nieuwste Disney films in productie. In de 4de (en ook laatste zaal) kan je je wagen aan allerhande interactieve activiteiten. Tevens kan je hier ook een kleine tekenles volgen.

Goed om weten

* Op rustige dagen kan het gebeuren dat de shows niet doorlopend worden gegeven. Het kan dan handig zijn om op voorhand de showtijden te checken aan de ingang van de attractie.

Advies voor mindervaliden

* 'Art of Disney Animation' is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Specificaties

Type attractie: Workshop
Bouwer:
Walt Disney Imagineering
Opening: 2002
Gesloten: 2019

Foto's