Rio Bravo (Parque Warner Madrid)

Omschrijving attractie

In het wateravontuur van de Rio Bravo vaar je doorheen een verlaten goudmijn, woeste gebergtes, een indianendorp en het bespookte Dodge City. Het tij keert echter wanneer een oude man per ongeluk een explosie veroorzaakt in één van de goudmijnen waardoor je neerstort van een 22-meter hoge waterval.

Deze Intamin Log Flume is op veel gebieden erg origineel. Je zit per twee naast elkaar, verdeeld over vier rijen per boot. De rondvaart zit vol verrassende wendingen met onder andere een ruw coastergedeelte. De drops zijn verfrissend en zijn beiden voorzien van een zeer goede portie airtime. Vooral de laatste drop is bijzonder steil. Niet alleen de rit laat je zintuigen nazinderen van vreugde. Ook je ogen komen niets tekort tijdens dit avontuur in het oude wilde westen. Heel wat scènes zijn zorgvuldig afgewerkt en baden in een superieure sfeer met bijpassende countrymuziek.

Helaas zijn er doorheen de jaren al heel wat defecten op te merken: de televisieschermen bij de beide binnengedeeltes zijn weggehaald, waardoor je een belangrijk gedeelte van de setting niet meer meekrijgt. De laatste hoge lift is een domper: deze lijkt helemaal niet afgewerkt, zodat je meer het gevoel krijgt in een fabriekshal omhoog getakeld te worden in plaats van een heldhaftige klim doorheen een rotspartij te doorworstelen. Ondanks deze kleine minpunten is de Rio Bravo een waterattractie die je absoluut moet gedaan hebben.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Superflume
Model: Flume Ride 8
Bouwer:
Intamin AG
Opening: 2002
Hoogte: 22 meter
Lengte: 530 meter
Aantal voertuigen: Onbekend aantal boten met 8 passagiers per boot
Speciale elementen: 3 drops, waarvan 1 backwards
Minimum lengte: 92cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 105cm

Foto's