Disneyland Railroad (Disneyland Park)

Omschrijving attractie

Deze attractie is tijdelijk gesloten!

Walt Disney is altijd een fan geweest van treinen. Zijn eerste job was het verkopen van snoep en kranten op treinen en later was hij ook veel bezig met miniatuur spoorwegen. Het eerste concept van Disneyland California was trouwens eerder een treinpark dan een pretpark. Bijgevolg ontbreekt een spoorlijn in geen enkel Disneyland park. Op de Disneyland Railroad rijden vier echte stoomtreinen. Iedere trein draagt zijn eigen naam en heeft zijn eigen look.

De "George Washington" is rood, wit en blauw gekleurd en is met dat kleurenschema een verwijzing naar de Verenigde Staten en Frankrijk. De wagons dragen ook allemaal een naam die verwijst naar de verschillende plaatsen waar de eerste president van de Verenigde Staten politiek actief was: Mt. Vernon, Boston, Philadelphia, Yorktown en Valley Forge.

De tweede trein is de "C.K. Holliday", genaamd naar de stichter van de Santa Fe Railroad (Amerika's belangrijkste spoorwegmaatschappij). Ondanks dat Santa Fe in het Westen ligt had de maatschappij ook een monopolie in het Oosten waar ze vooral toeristen uit New England naar toeristische oorden aan de Oostkust brachten. De wagons dragen daarom namen van deze populaire vakantiebestemmingen: Coney Island, Atlantic City, Chesapeake, Long Island en Niagra Falls.

De derde trein draagt de naam "W.F. Cody" (de echte naam van Buffalo Bill) en is een trein zoals ze vroeger reden doorheen het wilde westen. Hier dragen de wagons namen van belangrijke plaatsen uit het westen: Silverton, Durango, Denver, Wichita en Cheyenne

De vierde en laatste trein draagt de naam "Eureka". Deze werd toegevoegd een aantal maand na de opening van het park (de populariteit van de attractie vroeg er om). Eureka werd door Californische mijnwerkers geroepen als ze goud vonden. Bijgevolg dragen de wagons namen van belangrijke Californische steden: San Fransisco, Los Angeles, San Diego, Monterey en Sacramento.

De Disneyland Railroad rijdt rondom het hele park en maakt haltes in Main Street U.S.A., Frontierland, Fantasyland en Discoveryland. Je mag er zo lang op blijven zitten als je zelf wenst en je stapt uit in een station naar keuze. De rit gaat trouwens ook door een tunnel waar je een Grand Canyon landschap kan aanschouwen evenals doorheen de attractie Pirates of the Caribbean.

Advies voor mindervaliden

* Indien je als mindervalide deze attractie wil betreden, moet je in het bezit zijn van een Priority Card . Deze kan verkregen worden bij City Hall (deze informatiestand ligt onmiddellijk aan de linkerkant wanneer je het park betreedt).
* De Priority Card is voorbehouden aan mindervalide gasten
* Ga met de Priority Card naar de attractie en een Cast Member (medewerker van het park) zal je de juiste weg wijzen.
* De toegang via de mindervaliden-ingang is voorbehouden aan de houder van een Priority Card en maximaal vier begeleiders.
* Bezoekers moeten zelfstandig kunnen lopen, in goede gezondheid zijn en mogen geen medische problemen hebben die door deze attractie verergerd kunnen worden (zoals bijvoorbeeld hart-, rug- of nekklachten).
* Plaatsenkeuze is niet vrij; een Cast Member zal uw zitplaats aanduiden.
* Rolstoelgebruikers kunnen in alle stations opstappen, maar moeten overstappen in de trein.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Trein - rondrit
Opening: 1992

Foto's