It's a Small World (Disneyland Park)

Omschrijving attractie

It's a Small World is de grootste darkride van Fantasyland. De attractie werd geïntroduceerd in 1964 op de 'New York World's Fair' op aanvraag van UNICEF. Uiteraard is de versie die we vandaag de dag zien een verbeterde en grotere versie dan die uit 1964. Vele felgekleurde decors staan op het programma, maar het is vooral de muziek die van belang is in deze attractie. Voor deze attractie werd in 1964 het liedje 'It's a Small World' geschreven, ondertussen een wereldbekend nummer. Het liedje werd trouwens gecomponeerd door Richard en Robert Sherman, die tevens de muziek voor Jungle Book, Marry Poppins en nog vele andere Disneyfilms componeerden.

Doorheen de attractie vaar je langs verschillende felgekleurde scènes die feestvierende naties voorstellen. In deze landen wordt het bekende "It's a Small World"-liedje telkens in de lokale taal gezongen, wat een erg vrolijk geheel oplevert. Zeker voor gezinnen met kinderen is deze darkride dus een niet te missen halte tijdens een dagje Disneyland Park.

Er wordt gezegd dat 'It's A Small World' het meest gespeelde en vertaalde lied ter wereld is. Het is tevens ook het enige Disney lied dat nooit een copyright gekregen heeft, op vraag van UNICEF. Zo kan het wereldwijd gehoord worden in muziekdoosjes, keyboard demos, ijskarren, ... tot op vandaag is het nog steeds een geschenk aan alle kinderen wereldwijd.

Advies voor mindervaliden

* Indien je als mindervalide deze attractie wil betreden, moet je in het bezit zijn van een Priority Card . Deze kan verkregen worden bij City Hall (deze informatiestand ligt onmiddellijk aan de linkerkant wanneer je het park betreedt).
* De Priority Card is voorbehouden aan mindervalide gasten
* Ga met de Priority Card naar de attractie en een Cast Member (medewerker van het park) zal je de juiste weg wijzen.
* De toegang via de mindervaliden-ingang is voorbehouden aan de houder van een Priority Card en maximaal vier begeleiders.
* Bezoekers moeten zelfstandig kunnen lopen, in goede gezondheid zijn en mogen geen medische problemen hebben die door deze attractie verergerd kunnen worden (zoals bijvoorbeeld hart-, rug- of nekklachten).
* Plaatsenkeuze is niet vrij; een Cast Member zal uw zitplaats aanduiden.
* Er is een boot aangepast aan rolstoelgebruikers; deze moeten dus niet overstappen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Boot rondvaart
Opening: 1992
Speciale elementen: Muziek in verschillende talen

Foto's