Efteling slaat de handen in elkaar met Het Wereld Natuur Fonds
Het Wereld Natuur Fonds slaat met deze samenwerking een nieuwe weg in als het gaat om contacten met het publiek. Directeur Hans Voortman: “Wij willen ons werk en activiteiten dicht bij de Nederlandse bevolking brengen door ze een unieke ervaring te bieden. De Efteling is met haar drie miljoen bezoekers per jaar bij uitstek de plek om dat contact te leggen, om mensen op een verrassende, vernieuwende en interactieve manier kennis te laten maken met wereldwijde natuurbescherming”.
Ook de Efteling is bijzonder verheugd met de nieuwe partner. Directievoorzitter Ronald van der Zijl: “Niet alleen hebben we er straks een aansprekende attractie bij, we doen dat ook nog eens met een partij die past bij onze uitstraling. Wij zijn in eerste instantie een park en hebben natuur sinds de oprichting hoog in ons vaandel staan”. Naast deze attractie opent de Efteling in haar 50ste jubileumjaar ook een theater met 1.200 zitplaatsen.
De attractie is voor alle leeftijden en kreeg de werktitel PandaDroom. Het gebouw kreeg een zo natuurlijk mogelijke uitstraling, waarbij optimaal gebruik gemaakt werd van het bestaande groen. In PandaDroom worden bezoekers op een verrassende wijze rondgeleid door verschillende natuurgebieden op aarde.
PandaDroom heeft vijf hoofdrolspelers: Tjin Ling (de panda), Aura (de zeeschildpad), Ursula (de ijsbeer), Oek (de orang-oetan) en Leopold (de leeuw). In de Dierenwereld kun je ook nog met vijf andere dieren kennismaken. En als je goed kijkt, vind je er nog zo’n 200 andere dieren: stokstaartjes, zeepaardjes, pinguïns, tarantella’s, gifkikkers, leguanen, zeesterren, schorpioenen, tropische vissen, een toekan.
PandaDroom is een samenwerking van de Efteling en het Wereld Natuur Fonds. De 3D-film is een volledige computeranimatie, gemaakt door nWave Productions uit Brussel. Trijntje Oosterhuis zingt de titelsong van PandaDroom (te horen in de Wondergrot) die is geschreven door John Ewbank. De foto’s in de Wondergrot-show zijn van natuurfotograaf Frans Lanting.
In totaal is er 90 manjaren gewerkt aan de bouw en 30 manjaren aan de 3D-film. Aan PandaDroom hebben mensen uit allerlei landen gewerkt: Engelsen, Ieren, Belgen, Amerikanen, Fransen, Italianen, Portugezen, Peruanen, Zuid-Afrikanen, Australiërs en natuurlijk heel veel Nederlanders.
In 2019 werd PandaDroom vervangen door de nieuwe 4D-film Fabula.