Droomvlucht (Efteling)

Omschrijving attractie

In 1992 vierde de Efteling haar 40-jarig bestaan. Normaal gezien moest ook dat jaar de grootste attractie van het park toen openen: Droomvlucht, een darkride die zijn gelijke niet kent. Dit gigantische project liep echter wat vertraging op, en pas vanaf 1993 konden de bezoekers genieten van een ritje Droomvlucht.

Vaak word Droomvlucht omschreven als "het mooiste wat de Efteling ooit is overkomen", en de rit zal je snel overtuigen waarom: de scenes, die zeer afwisselend zijn, bieden veel prachtigs aan en doen je zeker en vast wegdromen naar luilekkerland. Je zweeft als het ware door de ruimte samen met prachtige kastelen en planeten, en het volgende ogenblik zit je tussen de elfjes en de trollen in een met bloemen overgoten landschap.

Het transportsysteem dat de Efteling hiervoor uitkoos is nog steeds uniek: de gondels bestaan uit 2 compartimenten en kunnen maximum 6 personen meenemen. de aparte compartimenten draaien tijdens de rit vaak zodat je het beste uitzicht hebt op de verschillende scenes. De track waar je onder hangt doet sterk denken aan die van een Vekoma-achtbaan zoals de Python in hetzelfde park. Een achtbaangevoel krijg je echter niet echt in de rit, behalve misschien in de laatste grote scene, het Zompenwoud, waar je in een grote spiraal naar beneden gaat. Te midden van deze zaal vind je een vrolijke trollenmaatschapij in een landschap waar het altijd regent.

Het grote gebouw van de darkride, waar laatst genoemde tafereel zich in bevind, is prachtig uitgewerkt maar helaas vanuit het park niet zichtbaar. Wel kan je de prachtige koepel uitgebreid bewonderen vanaf de Europalaan (de autoweg die je neemt naar de Efteling) of de parking. Je herkent het gebouw makelijk: het staat direct naast de - niet minder indrukwekkende toren - van Ravelijn.

In 2013 onderging Droomvlucht een grote onderhoudsbeurt. De wachtrij werd aangepakt, waardoor het nu net iets gezelliger is om te wachten. Ook is er nu een winkeltje in de wachtrij geplaatst. Verder zijn de sterrentunnels gemoderniseerd en zijn er enkele animatronics toegevoegd.

Opmerking: aangezien een eventuele evacuatie van Droomvlucht een complexe zaak is, is deze attractie helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Hangende darkride
Bouwer:
BHS
Siemens
Opening: 1993
Speciale elementen: Hangende gondels

Foto's