Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Koiramäki Terug naar lijst


Omschrijving

Koiramäki ('Hondenheuvel') is een kinderboerderij die vlak naast het attractiepark is gelegen. Hier kun je verschillende boerderijdieren ontdekken, zoals ezels, alpaca's, geiten of de bijzondere wolvarkens. Er zijn geen mechanische attracties in Koiramäki, maar wel verschillende kleine activiteiten, waarin het dagelijkse leven in Finland in de negentiende eeuw wordt nagebootst. Zo is er een vlot, een klein schooltje uit de tijd van toen en een speelhuis met houten speelgoed. In het Dracula-kasteel bevindt zich een binnenspeeltuin.

Al sinds 1970 bevindt er zich een kinderboerderij naast Särkänniemi. In 2012 werd de oorspronkelijke 'Lasten Eläintarha' omgebouwd tot Koiramäki. Deze is genoemd naar de gelijknamige kinderboekenreeks van de Finse auteur Mauri Kunnas, over een familie van honden in een negentiende-eeuws dorp. De figuren uit deze boeken lopen ook als mascotte rond in het park.

Met de ombouw tot Koiramäki was een investering van meer dan 5 miljoen euro gemoeid. Voor de decoratie werd het Amerikaanse BDR Design Group ingeschakeld, die op hetzelfde moment ook werkten aan Angry Birds Land. Petri Pussinen, reeds jarenlang betrokken bij allerlei projecten voor het Särkänniemi, werd ingeschakeld als architect.

Voor toegang tot Koiramäki moet apart betaald worden. Er zijn ook combitickets met het attractiepark beschikbaar.

Specificaties

Type attractie: Kinderboerderij
Opening: 1970

Foto's