Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Delfinaario Terug naar lijst


Omschrijving

30 jaar lang had Särkänniemi presenteerde Särkänniemi dolfijnenshows in dit dolfinarium. Op advies van de directie van het Nederlandse Dolfinarium Harderwijk kon het Finse park zijn eerste dolfijnen aanschaffen. Dagelijks werden er tot zeven dolfijnenshows gehouden. Het Delfinaario van Särkänniemi was ook het eerste ter wereld dat een biologische waterzuiveringsinstallatie, met behulp van bacteriën en zandfiltratie, gebruikte. Dit systeem dat schadelijke stoffen voor dolfijnen zo veel mogelijk beperkt, zou veel navolging krijgen over de hele wereld.

Zoals andere dolfinaria, kon ook dat van Särkänniemi de laatste 20 jaar op veel protest rekenen van dierenrechtenactivisten. Dit, samen met financiële argumenten – het dolfinarium was verlieslatend – noopten het park ertoe om na 30 jaar het doek te laten vallen over zijn dolfijnenshows.

De vier tuimelaars van het park verhuisden in augustus 2016, als een dief in de nacht, naar het Attica Zoological Park in Griekenland. Vanaf 2017 werd het oude Dolfinarium gebruikt als het nieuwe indoor-sportpark SuperPark Särkänniemi.

Specificaties

Type attractie: Dolfijnenshow
Opening: 1985
Gesloten: 2015

Foto's