NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Orlochlessin Torni Terug naar lijst


Omschrijving

Orlochlessin Torni ('de Toren van Orlochless') was de enige darkride van Särkänniemi. In 1978 opende de attractie als een klassiek spookhuis onder de naam 'Kummitusjuna' ('spooktrein'). Met een nieuwe gevel, voorzien van een aantal torens, werd de naam in 1985 veranderd naar 'Kummituslinna' ('spookkasteel').

In 2000 werd de toon van dit spookhuis heel wat luchtiger. Het kasteel verloor zijn realistische kleuren en werd paars geverfd. De rit zelf werd door de toevoeging van cartooneske monsters een stuk kindvriendelijker. De naam van het titelpersonage van deze versie, Orlochless, is afgeleid van graaf Orlok, de vampier uit de klassieke horrorfilm 'Nosferatu'. De boosaardige Orlochless houdt zijn vriendelijke neef Kreisi Drakkis gevangen in het kasteel. Hierop besluiten de kinderen van Kreisi, de 'kleine monsters', hun vader te bevrijden. Dankzij latere toevoegingen werd de rit opnieuw donkerder van sfeer.

De originele attractie werd ontworpen door Ari Backman. De omvorming tot Orlochlessin Torni werd ontworpen door Kenneth Sundberg (Kentsu Productions). Het idee voor het verhaal ontsproot al in de jaren '80 in het brein van Sundberg, maar werd pas eind jaren '90 aan Särkänniemi voorgesteld. De attractie werd van muziek voorzien door de Kenneths zus Christel, in Finland beter bekend onder haar artiestennaam Chisu.

Na het seizoen 2011 werd het kasteel afgebroken om plaats te maken voor Angry Birds Land.
Kans op schrikken

Specificaties

Type attractie: Spookhuis
Bouwer:
Manorplan Leisure
Opening: 1978
Gesloten: 2011
Lengte: 70 meter
Ritduur: 1 minuut 15 seconden
Aantal voertuigen: 6 gondels met 3 passagiers per gondel

Foto's