Parque ">

Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Tornado Terug naar lijst


Omschrijving

Tornado is één van de twee Suspended Looping Coasters die Intamin ooit heeft gebouwd. De andere bevindt zich in Parque de Atracciones Madrid en draagt – toevallig of niet – dezelfde naam: Tornado. Bij de opening was het duurste pretparkattractie die ooit in Finland was gebouwd.

Een ritje op deze Tornado is behoorlijk indrukwekkend: door het feit dat de treinen onder het spoor hangen, ervaar je een bijzonder vrij gevoel en lijk je te vliegen. Onderweg ga je vijf keer over de kop: er is een klassieke verticale looping, een cobra roll (die telt voor twee inversies) en twee heartline rolls om af te sluiten. De voorlaatste inversie, waarbij je rakelings over het instapstation scheert, is hiervan ongetwijfeld de indrukwekkendste.

Ook de locatie die de achtbaan heeft meegekregen, draagt in sterke mate bij aan de beleving. Het station bevindt zich namelijk in een uitgegraven natuurlijke rots, waardoor de attractie al voor het instappen een zeker ontzag opwekt. Onderweg duikt de baan nog twee keer onder de grond in een tunnel. Mogelijk daarom had de attractie oorspronkelijk de werktitel 'Metro' meegekregen.

Specificaties

Type attractie: Omgekeerde inversie-achtbaan
Model: Suspended Roller Coaster
Bouwer:
Intamin Amusement Rides
Opening: 2001
Hoogte: 25 meter
Lengte: 700 meter
Topsnelheid: 75 km/u
Aantal inversies: 5
Ritduur: 2 minuten 20 seconden
Aantal voertuigen: 2 treinen met 24 passagiers per trein
Maximum capaciteit: 1000 personen per uur
Speciale elementen: Deels ondergronds
Minimum lengte: 140cm

Foto's