Villa Volta (Efteling)

Omschrijving attractie

Villa Volta opende in 1996 als de eerste moderne madhouse ter wereld. Er reisden vroeger al kleine, goedkope modellen rond op de kermis en zelfs sommige parken (zoals Bobbejaanland) hadden zo'n oud, simpel exemplaar. Toen de Efteling met Ton van de Ven aan de leiding van het creatieve team echter naar Vekoma stapte met het idee achter de attractie, werd het een succes en werden er over heel Europa , waar de attractie het populairst is geworden, tientallen gelijkaardige draaiende huizen geopend. Inmiddels vinden we al 4 exemplaren in de Benelux!

Het verhaal achter Villa Volta speelt zich af in het Belgische Postel en vertelt bezoekers over de gruwelijke periode van de razernij van de plunderende bokkenrijders. In de eerste voorshow hoor je enkele kwade dorpelingen aan het woord en in de 2de voorshow vertelt de prachtige animatronic (bij opening de meest geavanceerde animatronic in heel het park) Hugo van den Loonsche Duinen het verhaal over zijn vervloeking. De hoofdshow tenslotte is het bekendste deel van de rit: een kamer die begint te draaien en waar het lijkt alsof je ondersteboven hangt. Dit is echter een illusie: geen van de madhouses brengt zijn bezoekers in een inversie.

Ondanks dat het dus het oudste moderne exemplaar is en er vele parken een gelijkaardige attractie hebben blijft de uitvoering van de Efteling één van de knapste dankzij de goede storytelling, de overtuigende bombastische muziek en de vele eerder subtiele effecten in de hoofdshow.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Madhouse
Model: Mad House
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1996
Speciale elementen: 2 voorshows

Foto's