Cinecittà World

In Cinecittà World nabij Rome draait bijna alles - je raadt het al - om de magie van het witte doek. Het park werd pas in 2014 opgericht op een tweede terrein dat ooit eigendom was van de wereldberoemde filmstudio Cinecittà. Het eerste terrein van deze filmstudio, momenteel een groot filmmuseum, ligt zo'n 25 km van Cinecittà World. Vergis je dus niet van adres!

Cinecittà World behaalde initieel niet het beoogde bezoekersaantal, waardoor het voortbestaan even aan een zijden draadje hing. Gelukkig vond het park zijn tweede adem en wordt voortaan regelmatig geïnvesteerd in nieuwe attracties. Wees gerust: het park heeft één en ander te bieden en is zowel voor pretpark-fans als voor filmliefhebbers een bezoekje waard. Een werkpunt is nog steeds het onevenwicht tussen de verschillende themagebieden. Meerdere bezienswaardigheden van hoog niveau en knap gethemede attracties contrasteren er met minder sterke zones zoals 'Spaceland' en de locatie met kale film-loodsen.

De twee achtbanen van het park zijn absolute toppers in hun soort. 'Altair' rijgt 10 (!) inversies vrij soepel aan elkaar, terwijl 'Inferno' als één van de allerbeste indoor-coasters in Europa mag worden beschouwd. 'Aktium' is een waterattractie die even toepasselijk als geslaagd naar het Romeinse rijk is gethematiseerd. Op je to-do-lijstje horen beslist ook volgende attracties te staan: de val-toren 'Indiana Adventure' met als sokkel een gigantische olifant, het vliegend theater 'Volarium' en het film-museum 'Cinetour'. Liefhebbers van het computerspel 'Assassin's Creed' mogen de gelijknamige VR-ervaring niet links laten liggen.

Er zijn meerdere kinder-attracties en sinds 2018 beschikt het park over het openluchtzwembad 'Cinepiscina'. Hiervoor moet je niet extra betalen (m.u.v. lockers). Wie volop van de vele shows wil genieten, kan misschien eerst een cursus Italiaans volgen.

Nieuw in 2020 is het aanpalende thema- en spektakelpark 'Roma World'. Wil je paardje-racen in een authentiek ... cinema-circus? Of woon je liever een gladiatorengevecht bij vanop de eerste rij? Wil je al daarna liggend eten zoals de Romeinen? Of zelfs overnachten in een legioen-kampement? Let op: 'Roma World' heeft een aparte ingang en je moet er apart voor betalen. Klik hier voor officiële algemene info over 'Roma World'.

Voor de bereikbaarheid vanuit Rome centrum informeer je best naar de betalende pendeldienst die het nabijgelegen shoppingcenter 'Castel Romano McArthur Outlet' verbindt met station Termini.

Bekijk het interactief parkplan van Cinecittà World

Klik hier voor een interactief parkplan van Roma World.

Opmerkingen, vragen of bijdragen?

Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot op deze pagina? Of wil je graag een bijdrage of opmerking verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Nieuws & artikels