Deep in Africa – Adventure Trail (Phantasialand)

Omschrijving attractie

Het 'Deep in Africa - Adventure Trail' bezorgt je exact wat het in zijn naam belooft. Dit pad vol hindernissen slingert doorheen het Afrikaanse themagebied van het park en is op indrukwekkende wijze verweven met inverted coaster Black Mamba die er zestien seizoenen eerder zijn plek vond. Onderweg splitst het pad meermaals op waardoor enkele variaties op de route mogelijk zijn als je het Adventure Trail meerdere keren zou bezoeken.

Avonturiers die zich op het parcours wagen worden uitgedaagd door hindernissen die klauteren, balanceren, kruipen of glijden vereisen. Soms moet je je weg vinden over stromend water, op andere momenten biedt een glazen vloer een duizelingwekkende doorkijk naar de achtbaan die onder het pad doorraast. De avontuurlijke toch richt zich in de eerste plaats op kinderen, maar ook volwassenen zijn welkom op het traject. Helemaal op het einde van het parcours bevindt zich een fotopuntje waar je op de foto kan met de mascotte-draak van het Afrikaanse themagebied.

Phantasialand voegde deze nieuwigheid zoals gebruikelijk zonder al te veel aankondigingen toe in 2022. Het was de eerste nieuwigheid die het park presenteerde sinds de opening van Rookburgh met Flying coaster F.L.Y. Het was tevens allerminst een uitbreiding die fans van het park verwacht hadden: de oppervlakte tussen en langs de sporen van Black Mamba is immers zeer beperkt. Terugblikkend was het park al wel meerdere seizoenen bezig met het herwerken van het rotswerk in het themagebied: wellicht was dat reeds met deze uitbreiding in gedachte. Je kan dit hindernissenparcours met wat goede wil zien als een spirituele opvolger van Baumberger Ihrgarten. Dit doolhof in het Fantasy-gedeelte van het park bevatte ook links en rechts een avontuurlijke hindernis en werd in de voorafgaande winterstop afgebroken.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Avonturenparcours
Opening: 2021
Minimum lengte: 90cm
Minimum leeftijd: 3 jaar
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 6 jaar

Foto's