Symbolica (Efteling)

Omschrijving attractie

Na meer dan 20 jaar pakte de Efteling in 2017 opnieuw uit met een darkride: Symbolica. Met een kostprijs van 35 miljoen, en de reputatie van de Efteling als themapark, waren de verwachtingen heel erg hoog gespannen. De attractie staat pal op de plek waar vroeger de Brink was, het grote plein op het einde van de Pardoes Promenade. in Symbolica kan je zelf mee de rit bepalen: er zijn drie verschillende routes om uit te kiezen.

De darkride is ontworpen door Sander de Bruijn, eerder verantwoordelijk voor succesnummers als Ravelijn en Baron 1898. Het ritsysteem wordt geleverd door ETF ride systems die eerder verantwoordelijk waren voor Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium.

Oorspronkelijk zou de attractie Hartenhof gaan heten en in 2012 al openen. Uiteindelijk ging dat plan niet door, al werd toen wel Polle's keuken gerealiseerd, het bijhorende horecapunt van Hartenhof. Vijf jaar later kwam er na een heleboel wijzigingen en een nieuwe naam toch een grootse darkride, pal in het midden van de Efteling.

In Symbolica ga je op audiëntie bij koning Pardulfus en neemt de tovernar Pardoes je mee door de vertrekken van het paleis. Na een voorshow met een magisch tintje daal je af in de catacomben van het paleis, waar de 'Fantasievaarders' op jou staan te wachten. Je kiest één van de drie tours die je kan nemen door het paleis - de schattentour, heldentour of muziektour - en vertrekt spoedig richting de meest magische vertrekken. Het één en ander loopt mis, maar uiteindelijk beland je wel in de Koningszaal waar koning Pardulfus zetelt.

Doorheen de rit kan je af en toe gebruik maken van het interactieve element, tenminste, als je op de voorste rij zit. Dit is echter zeker en vast geen vereiste om van Symbolica te kunnen genieten.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Interactieve trackless darkride
Model: Multi Mover
Bouwer:
ETF
Opening: 2017
Ritduur: 6-7 minuten
Aantal voertuigen: 34 treinen met 6 passagiers per trein
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's