Efteling

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Kris Peeters.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Kris via Kris@pretparken.be.

Attractie: Aquanura Terug naar lijst


Omschrijving

Een sensationele watershow met Efteling-muziek

In 2012 vierde de Efteling haar 60ste verjaardag. Voor deze gelegenheid investeerde het park in Aquanura, een sensationele fonteinenshow, die vanaf 1 juni 2012 te zien was. De fontein laat een gouden bal balanceren op het water, als eerbetoon aan "De Kikkerkoning" (één van de eerste tien sprookjes uit het sprookjesbos van de Efteling)
Vier kikkers veranderen de Vonderplas in een muzikaal waterballet. Op herkenbare Efteling-muziek van o.a. Carnaval Festival, De Indische Waterlelies en Raveleijn komen sprookjes en attracties tot leven. Het spektakel maakt gebruik van water, licht-en vuur elementen.
Aquanura vormt dagelijks het slot van een sprookjesachtige Efteling-dag, waarbij je de wondere wereld van de Efteling opnieuw beleeft.

Grootste watershow van Europa

De Efteling maakt de watershow in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf WET, (Water Entertainment Tegnologies). WET heeft al heel wat vooraanstaande projecten op haar naam staan, waaronder de 'Bellagio fontein' in Las Vegas (VS) en de 'Dubai fontein' in het Midden-Oosten. Aquanura zou een unieke show moeten zijn, omdat geen enkel attractiepark in de wereld een permanente show van dit kaliber zou hebben. Aquanura is daardoor de derde grootste watershow van de wereld en de eerste in Europa.

Tekst gebaseerd/bewerkt vanuit volgende bron: Efteling/aquanura-watershowSpecificaties

Type attractie: Fonteinenshow
Opening: 2012

Foto's