Les Bumpers (Fraispertuis City)

Omschrijving attractie

Tot 2021 waren deze bootjes terug te vinden in het park. In het aansluitende winterseizoen werden ze verwijderd om plaats te maken voor een nieuwigheid. Het management had een drieluik aan redenen om de attractie voor goed te sluiten. De bootjes verbruikte benzine voor hun motor, wat gepaard gaat met een onaangename geur en geluidshinder, de verbrandingsmotoren doen de wenkbrauwen fronsen in een klimaatbewust tijdperk en de capaciteit lag met 100 personen per uur te laag voor de bezoekersaantallen die het park voor ogen had. Een overschakeling naar elektrische aandrijving zou ten koste gaan van de vinnigheid van de bootjes en zou daarenboven het capaciteitsprobleem niet oplossen. Om deze redenen werden Les Bumpers na 26 seizoenen een geliefd onderdeel van Fraispertuis te zijn geweest definitief afgevoerd.

Deze bumper boats zijn exact wat de naam zegt: bootjes om mee tegen elkaar op te botsen. Bots, draai, plets met je ronde gemotoriseerde bootje in het wild! Het sturen vereist enige oefening, maar eens dat onder controle is kan je frontaal op metgezellen invaren die de stuurtechniek nog niet helemaal onder controle hebben. Het water dat daarbij opspat is soms verbazingwekkend talrijk. Als je een rollercoaster tycoon nostalgicus bent, kan je op deze bootjes je hartje helemaal ophalen.

In 2010 werden Les bumpers aangepast zodat ze beter bij de rest van het park zouden passen, maar ook voorheen waren er al activiteiten op de vijver. In het begin kon men er zelfs vissen op forel. Later werd de vijver aangepast voor een eerdere generatie botsboten die vanaf 1989 werden ingeruild voor klassiekere waterfietsen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Bumper Boats
Opening: 1995
Gesloten: 2022
Aantal voertuigen: 8 boten met 2 passagiers per boot
Maximum capaciteit: 100 p/u
Minimum lengte: 95cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 130cm

Foto's