website van het park. 'De Drie Uilen', een zeer aangenaam en charmant 3-s">

Hotel des 3 Hiboux (Parc Astérix)

Omschrijving attractie

Een verblijf boeken kan via de website van het park.

'De Drie Uilen', een zeer aangenaam en charmant 3-sterren hotel, bevindt zich midden van het woud dat Parc Asterix omringt. Een rijke oase van rust, speciaal uitgedacht voor een ontspannen familieverblijf. Een volledig houten voorgevel, een mooie inkomhal met een gigantische schouw, speciale kinderruimten, 3 verschillend gethematiseerde restaurants,... U bent helemaal thuis.


Oorsprong van de naam 'de Drie Uilen'

Men vertelt dat heel, heel lang geleden in elk van de drie wouden rond Parc Asterix een uil woonde. Hun taak was op hun eigen territorium naar de verhalen te luisteren die de wind, de bomen en de dieren van het bos hem vertelde. Wanneer de nacht viel, vlogen de drie uilen naar een geheime en zeer grote boom, die exact op de kruising van de drie bossen, stond. Daar weg van kijkende oogjes en luisterende oortjes vertelden ze de verhalen aan de Grote Graaf die dan op zijn beurt elk van de verhalen in zijn hoofd opsloeg.
De tijd ging voorbij en iedereen vergat onze uilen en ook de plaats van de Grote Boom. Tot er op een dag, tijdens de bouwwerken van dit hotel, een enorme duizend jaar oude wortel opgegraven werd : Is deze van de Grote Boom van de drie uilen? Niemand die het met zekerheid kan zeggen, maar zo ontstond 'Hotel de Drie Uilen', hopende dat deze naam een inspiratiebron mag zijn voor zoveel verhalen als de drie uilen aan de grote boom van de Grote Graaf verteld hebben en op deze manier de legende levend houden...


Routebeschrijving

Het hotel is gelegen in bosrijk gebied achter het park (in de buurt van Tonerre de Zeus en Goudurix). Stel je GPS in op Parc Asterix, eens je op het domein bent, volg je de wegwijzers naar "Hotel des 3 Hiboux"
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Parkhotel
Opening: 2002

Foto's