Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 18 Nov 08, 18:11

Merlin Entertainments heeft een exclusieve deal afgesloten met het mediabedrijf Hit Entertainment. Gedurende 1 jaar zullen de verschillende Legoland-parken uitpakken met de gloednieuwe 4D-film "Bob de Bouwer en de achtbaan".

Bob de Bouwer en de achtbaan

In deze gloednieuwe film gaan Bob de Bouwer en zijn vrienden van start met een nieuw bouwproject, een achtbaan. Voordat ze beginnen met de echte werkzaamheden van de achtbaan, bouwen ze een schaalmodel in LEGO ® DUPLO ®. Zoals bij elk bouwproject is een plan immers van belang.
Spud daarentegen is niet te vinden voor een bouwplan. Zijn eigen bouwproject, een vogelhuisje, vangt hij aan zonder plan. Nadat zijn vogelhuisje instort beseft Spud dat elk project – groot of klein - een plan vereist. Na deze wijze les komt er een eind aan de dag waarbij iedereen geniet van een fantastische rit op de nieuwe achtbaan.

4D-ervaring

De 10 minuten durende film gebruikt 3D-animaties. Door de toevoeging van special effects (bv. wind en mist) spreekt men een 4D-ervaring. Bob de Bouwer en de achtbaan wordt ontwikkeld door SD Entertainment, Treshold Animation Studios en IBM. Vanaf 2009 vertonen de Imgination Theatres van Legoland Billund, California, Günzburg en Windsor de nieuwe 4D-film.


Bron: Legoland
Tekst: ThemeParkVision