Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 14 Maa 17, 14:41
Share

Colossos, de grote houten achtbaan van Heide Park Resort, blijft het volledige seizoen 2017 gesloten. Het park maakte het nieuws vanmiddag zelf bekend via hun Facebookpagina.

Al sinds eind juli 2016 is de eyecatcher van het Noord-Duitse themapark dicht en een paar maanden geleden raakte al bekend dat Colossos niet zou openen bij de seizoensstart, op 8 april 2017. Nu is duidelijk geworden dat een ritje op de spectaculaire achtbaan er in het hele seizoen 2017 niet in zal zitten. Veel details worden niet vrijgegeven, maar een woordvoerster van het park kon ons vertellen dat "het een vervanging van de rails van de achtbaan betreft, wat een erg omslachtig werk is. Een openingsdatum is vooralsnog niet bekend, maar we houden iedereen op de hoogte van zodra er meer nieuws is", aldus de woordvoerster.

Met een hoogte van 60 meter, een lengte van 1344 meter en een snelheid van 110 km/h was de achtbaan wereldrecordhouder wat betreft houten achtbanen bij de opening in 2001. Ondertussen is het zijn wereldrecords kwijt aan banen als onder andere El Toro in Six Flags Great Adventure en Wildfire in het Zweedse Kolmården.

Behalve Colossos zal het park dit jaar nog een attractie minder in de aanbieding hebben. Na 35 jaar werd afscheid genomen van Okti, een octopusattractie van de Duitse fabrikant Schwarzkopf. Het park zal dit seizoen echter ook een nieuwe attractie openen, met Ghostbusters 5D krijgt het haar eerste darkride.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Juan Martínez; Bob Van Dyck - Pretparken.be // Bron: © Heide Park Resort