Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 9 Maa 16, 19:38

Voorbije maandag is er groen licht gegeven voor het grote project van Europa-Park. De gemeentelijke commissie, Tourismus-Zweckverband Ringsheim/Rust, heeft het bestemmingsplan goedgekeurd en alle betrokken partijen waren unaniem akkoord voor de komst van een nieuw groot waterpark.

's Werelds beste attractiepark liet in het verleden al weten dat het van plan was om een gigantisch waterpark te bouwen, vlakbij het hoofdpark. Nu worden de plannen nog concreter, nu alles is goedgekeurd voor de bouw ervan. De vlotte samenwerking met de gemeente, buurtbewonders en andere partijen is te danken aan de erg open familie Mack.

Het "Wasser Erlebnis Resort" wordt maar liefst 46 hectare groot, wat zo groot is als ongeveer 68 voetbalvelden. Op die oppervlakte komt er dan ook wel zowel een indoor- als outdoorgedeelte. Ook is er een nieuw themahotel gepland om de verwachte groei van bezoekers op te kunnen vangen. Het project wordt met een kostprijs van in totaal 140 miljoen euro de grootste investering ooit van Europa-Park en wordt bovendien niet gefinancierd door de overheid. Er zullen honderden nieuwe jobs gecreëerd worden om het resort goed te laten draaien.

Het waterpark zal rijkgevuld zijn met allerlei waterattracties. In het overdekte gedeelte is er een lazy river, tal van (spectaculaire) glijbanen, waterspeeltuinen en een surfsimulator gepland, alsook restaurants en winkels. In het buitengedeelte zijn dat een golfslagbad, een strand, waterspeeltuinen en restaurants.

Ondertussen, een halve week later na de goedkeuring van de plannen, is Europa-Park al begonnen met de bouw van het waterpark.

Op 19 juli 2016 krijgen de buurtbewoners van Rust meer tekst en uitleg over het verdere verloop van het project, afwachten dus!

Tekst: © Yelle Kleykens - pretparken.be // Foto's: © Europa-Park