Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 9 Apr 11, 14:53
Share

Disneyland Resort lijkt een miniatuur-stad.

Het Disneyland Resort Paris pakt op haar officiele Youtube-account uit met een wel heel apart filmpje. Vorig jaar posteerde het park her en der een aantal camera's die foto's maakten van het park. Via de tilt-shift techniek heeft men deze speciale beelden kunnen maken, een techniek die trouwens heel hard lijkt op de stop-motion techniek die veel gebruikt wordt in kinderanimatie series. Een van de meer bekendere voorbeelden van deze laatste techniek is de film Wallace en Gromit, waarbij de figuren uit klei bestaan. Door de stop-motion techniek toe te passen verkrijgt men automatisch een miniatuur-achtig beeld, ook al is het eigenlijk gewoon een combinatie van verschillende momentopnames van het park.

Het verschil met een tilt-shift techniek is dat je de camera op een hoogte plaatst en foto's trekt met een speciale focusafstand zodat de randen wazig worden. Door deze te combineren verkrijg je hetzelfde resultaat als een stop-motion techniek, een soort miniatuurwereld. Disneyland Resort Paris maakte maar liefst 125.000 foto's waarvan er iets meer dan 4000 gebruikt werden in het filmpje. En het moet gezegd worden, het resultaat is precies de magische wereld die Disney probeert te creëren voor zijn gasten.

Kijk en geniet van het filmpje!

Ook van het Magic Kingdom in DisneyWorld Resort bestaat zo'n filmpje.

En van Epcot is er ook een filmpje gemaakt.

 

Hier vind je nog andere voorbeelden van de tilt-shift techniek. En de liefhebbers van fotografie vinden hier iets meer uitleg over de techniek.

 

Tekst: © 2011 Michiel De Sutter - Pretparken.be
Foto: © 2010 Glenn Van Hoeydonck - Pretparken.be
Filmpjes: © 2011 Youtube.com (DisneyParks, disneylandparis)
bron: DLPR Fan Blog, Disneyland Resort Paris