Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 30 Maa 11, 21:59
Share

Het was duidelijk met veel trots dat Wouter Dekkers, general manager van Movie Park Germany, het seizoen 2011 voorstelde aan de pers. Hij had het over de openingstijden, de prijzen, de nieuwigheden en de events die dit jaar in het park doorgaan.

De grootste aandacht ging uiteraard naar de nieuwe attractie die op 18 juni 2011 plechtig zal geopend worden tijdens de grote 15de verjaardagsviering van het park. Van Helsing's Club (all-you-can-eat-restaurant) zal reeds openen bij parkopening op vrijdag 1 april.

 

Openingstijden en prijzen

Het management van Movie Park Germany heeft ervoor gekozen om niet te veel te raken aan de prijzen. Dit jaar betaalt u 33 euro voor een standaard ticket voor volwassenen en dat is slechts 1 euro meer dan vorig jaar, ondanks de aanzienlijke investeringen. Deze stijging van ongeveer 3% loopt gelijk met de inflatie (algemene prijsstijging van alle producten).

Het park opent op vrijdag 1 april en is tot 17 april enkel geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 18u. Van maandag 18 april tot zondag 11 september  is het park elke dag geopend, minstens van 10u tot 18u, op zaterdagen en de gehele maand augustus zelfs tot 20u.

Voor alle prijzen en openingstijden verwijzen we graag naar deze pagina in de parkgids. Zeer interessant bij Movie Park Germany is de all inclusive prijs die u enkel via de website van het park kunt boeken. Voor 45 euro per persoon kan u de gehele dag onbeperkt eten en onalcoholisch drinken in 5 verschillende horecazaken, verspreid over het park, en ook de geheel vernieuwde Van Helsing's Club hoort daarbij.

 

Shows en Events 2011

Alle shows van 2010 zijn behouden en vanaf dag 1 zal het volledige show- en entertainmentprogramma te beleven zijn in het park. De X-men show werd lichtjes bijgestuurd en de Crazy Action Stuntshow werd zelfs volledig gerenoveerd. Het stuntteam voor deze laatste show is ook volledig nieuw.

Tijdens het gehele seizoen zijn er speciale evenementen te beleven in het park. De interessantste naar onze mening vinden plaats op 18 juni, 10 september en tussen 6 oktober en 6 november.

Op 18 juni gaat niet alleen de nieuwe attractie Van Helsing's Factory open, maar viert het park ook officieel de 15de verjaardag met een groots feest. Ter gelegenheid van de 10de verjaardag werd er onder andere een enorm vuurwerk afgestoken. Vermoedelijk zal dat ook deze keer het geval zijn.

Op 10 september organiseert het park de jaarlijkse Star Wars dag waarop Star Wars fans van heinde en verre naar Movie Park afzakken.

Tussen 6 oktober en 6 november zal het filmpark weer gehuld worden in een dichte mist voor het halloween horror fest. Dit event staat bekend als één van de beste van Europa en won al verscheidene prijzen. Op 29, 30 en 31 oktober kan u het park enkel bezoeken indien u kaarten in voorverkoop besteld via MoviePark.nl

 

Van Helsing's Club

De vroegere Music Club werd deze winter helemaal opnieuw gedecoreerd in het thema van 'Van Helsing'. De buitengevel ziet er schitterend uit als een luguber kasteel met een groot vampierenbeeld boven de ingang. Als u plaatsneemt in het restaurant lijkt u op het dak te zitten met nog verschillende vampierbeelden die u in het oog lijken te houden. Zelfs de items op de kaart zijn in thema gezet. Zo staan er bijvoorbeeld Hexen Sud (tomatenroomsoep), Helsings Vital Ecke (saladebuffet) en Werwolfs Beute (Schnitzel met paprikasaus) op het menu.

 

Van Helsing's Factory

Sinds de omvorming van Warner Brothers Movieworld naar Movie Park Germany stak de grote loods van 27.000m² in het midden van het park heel wat bezoekers tegen. Veelvuldig kreeg het management de vraag van bezoekers om er iets mee te doen. Pas vorig jaar nam Parques Reunidos het park over en meteen waren ze bereid om deze doorn in het oog te verwijderen. Bijna 5 miljoen euro werd geïnvesteerd in de nieuwe attractie, meteen in de eerste winter na de overname. In bovenstaande concepttekeningen krijgt u een beeld van de duistere sfeer die er zal heersen in de attractie. In de wachtrij worden er verscheidene elementen (muziek, decorstukken en een voorshow) voorzien om de wachtende bezoekers te animeren. In het station kunnen bezoekers door een troebele glazen muur al een eerste glimp opvangen van de voorbijrijdende treintjes.

Van Helsing's Factory wordt meer dan een achtbaan. Hoewel de treintjes kinderen vanaf 1 meter zouden kunnen vervoeren, raadt het park aan om kinderen onder de 12 jaar niet mee te nemen in de attractie. Bepaalde speciale effecten in de attractie zouden jonge kinderen de stuipen op het lijf kunnen jagen. De cijfers van de achtbaan laten al vermoeden dat deze attractie het vooral zal moeten hebben van het decor:

  • Lengte: 400m
  • Snelheid: Maximaal 36 km/u
  • 1 lift met ketting: 7,7m
  • 1 lift met banden: 7,5m
  • Capaciteit: 847 personen per uur

De buitenkant van de attractie is volledig klaar, zodat bezoekers die het park bezoeken voor 18 juni, geen last ondervinden van de opbouw van de nieuwigheid. Het zal ongetwijfeld ook de nieuwsgierigheid wekken, waardoor vroege bezoekers zeker nog eens willen terugkeren. Aan de uitgang zullen er vouchers worden uitgedeeld om aan een reductietarief terug te komen, later in het seizoen.

In het gebouw is er echter nog veel werk te verrichten. De baan wordt in 3 fases opgebouwd. Na elke fase wordt de gezette track ingebouwd met panelen van grond tot plafond, zodat er aparte ruimtes ontstaan. Momenteel is de track van het station en een groot deel van de eerste lift en de eerst afdaling compleet. De wachtrij en de souvenirshop zijn nog volledig te doen. Het park heeft dan ook nog bijna 3 maanden te tijd om alles klaar te krijgen.

Tot slot delen we nog graag enkele foto's van de maquette die op de persconferentie onthuld werd:

Tekst: © 2011 Nico Reynders - Pretparken.be
Foto's: © 2011 Jimmy Van Dijck & Nico Reynders - Pretparken.be