Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 26 Feb 11, 17:43
Share


Walibi is het grootste park van ons land en voorzien van de spannendste attracties op onze Belgische bodem. Ben je van plan Walibi te bezoeken en verwacht je grote drukte tijdens je bezoek? Dan is dit aanvalsplan zeker iets voor jou! Indien op de dag van je bezoek blijkt dat het helemaal niet druk wordt, ga dan gerust ongepland te werk, er zal tijd genoeg zijn om alles in eender welke volgorde te doen. Het aanvalsplan dient slechts als suggestie geïnterpreteerd te worden. Het kwam tot stand door veelvuldige bezoeken in het verleden. De verstrekte informatie biedt geen garantie op succes.

 

Doelgroep van het park?

Het park is uiterst geschikt voor de gehele familie, van zeer jong tot oud. Het park is het het populairst bij jongeren vanaf 12 jaar. Het spectaculair imago is gemakkelijk te verklaren door de aanwezigheid van achtbanen met inversies en tal van hevige attracties. Toch kan het park ook leuk zijn voor de kleinsten onder ons. Het park biedt ongeveer 30 attracties die ook toegankelijk zijn voor kinderen kleiner dan 1 meter 40. 

Voor een heel aanbod van de attracties wijzen we je graag door naar onze parkgids: Walibi Belgium.
Voor prijzen en andere informatie wijzen we je graag door naar de parkgids: Info Walibi Belgium .

Planning voor je bezoek?

Uitkijken naar je bezoek is bijna even fijn als het bezoek zelf.  Sleuren met een rugzak is niet voor iedereen weggelegd, toch geven we je graag enkele tips die handig kunnen zijn.

- Koop je tickets online via Walibi.com; de tickets zijn goedkoper én je hoeft niet meer aan te schuiven voor de kassa;
- Via de NMBS kan je goedkope B-dagtrips boeken. Het park ligt op wandelafstand van het treinperron van Bièrges;
- Neem een regenjas mee (handig bij regen en natte waterattracties);
- Indien je budget beperkt is, neem je best voldoende voeding en drank mee om de dag door te komen. Een halve liter water kost meer dan 2,5 euro ter plaatse;
- Je zwembroek of badpak (geen shorts) zullen van pas komen indien je je bezoek wenst te combineren met Aqualibi, het vernieuwde waterparadijs van Walibi;
- Een fototoestel levert mooie (en goedkope) souvenirs op; er zijn tal van fotolocaties in het park, je kan tevens met Walibi en zijn broer op de foto;
- Neem wat extra geld mee voor souvenirs; alle souvenirs zijn gloednieuw in 2011;
- Print de attractielijst uit onze parkgids en bepaal welke attracties je absoluut wenst te doen. Op drukke dagen zal er misschien onvoldoende tijd zijn om al de attracties in het park aan te vinken;

-Plan de route naar het park om onaangename verrassingen onderweg te vermijden. Het park is gemakkelijk te bereiken vanaf afrit 6 van de E411 Brussel-Namen.
 

Tijdens je bezoek?

Het is aan te raden om voor de openingstijd van het park aanwezig te zijn. In de vroege ochtend is de drukte in het park nog zeer beperkt. De ingangspoort gaat al open voor 10 uur, de officiële openingstijd. Bezoekers kunnen reeds genieten van de 'mainstreet', een breed pad gelegen aan de ingang van het park, avontuurlijk gethematiseerd met geen enkele attractie, maar wél een terras om te ontbijten en enkele winkels om te bekijken. Om 10 uur stipt wordt de poort aan het einde van de mainstreet plechtig geopend met een kleine ceremonie die ongeveer 5 minuten duurt. Hier zijn parkmascottes aanwezig en eveneens is het een leuke start van je dag. 

Wanneer de poort opent zal je merken dat de grote massa naar Weerwolf loopt, de houten achtbaan van het park. Het is slimmer om af te slaan naar links richting de Arabische zone. Hier heb je o.a. Cobra, een Boomerang Coaster van Vekoma. Aangezien het grote deel van het volk naar Weerwolf gaat, zal je hier niet moeten aanschuiven. Meteen één rit die je hebt gedaan zonder een minuut te verliezen.

De Cobra is daarbij een redelijk grote achtbaan. Je wordt achterwaarts opgetrokken om vervolgens een parcours voorwaarts te doen en maar liefst drie maal overkop te gaan. Vervolgens word je weer omhoog getrokken en doe je het gehele parcours nog eens achterwaarts.

Na een ritje op de Cobra, heb je meteen ook een mooi uitzicht gehad over het park. Je vervolgt nu de parkcirkel naar Radja River die in dezelfde zone gelegen is. Deze attractie is iets minder wild en een grote aanrader op een warme dag. In deze attractie loop je het risico zeer nat te worden, deze wilde rivier behoort tot de langste van Europa en heeft rafts van 12 personen. Hoewel kinderen zijn toegelaten op deze attractie, is het aan te raden om deze goed vast te houden. De raft botst meerdere malen tegen objecten die een serieuze schok kunnen geven.

De volgende attractie die je tegenkomt is: Het Paleis van de Geest. Een draaiend huis dat het hoofdje op hol laat slaan! Een prachtige illusie waarbij je de indruk krijgt meerdere malen overkop te gaan! Deze attractie is niet geschikt voor bezoekers die vlug misselijk worden, alhoewel de ogen sluiten al veel zal oplossen! Vele bezoekers lopen deze attractie voorbij omdat deze gesloten kan lijken, terwijl deze gewoon operationeel is. Bezoekers worden met grote groepen tegelijk binnengelaten, om vervolgens een lange periode niemand binnen te laten. Laat u echter niet misleiden, zolang de wachtrij niet is afgesloten, is deze gegarandeerd open.

De attractie is zeker niet eng voor kinderen, het is geen spookhuis. Bij het betreden zal je een voorshow zien die eerder grappig dan eng is. Vervolgens neem je plaats in de geheel veilige zitjes om een speciale rit te maken. Weer een attractie die garant staat voor een hele boel familie plezier.

Enkele tientallen meters verder ligt het attractiegebied van de nieuwe sterren van Walibi: een kinderzone met tal van kinderattracties. Deze zone opent doorgaans iets later op de dag, maar hier ontstaan zelden wachtrijen, dus raden we je aan om verder te lopen naar de achterzijde van het park. 

De attractie die je vervolgens aan de rechterzijde ziet liggen is Flashback, de logflume (of boomstamattractie) van het park. Flashback is een topattractie van het park Je neemt plaats in een fluo gele "boomstam" om een verjongingsproces te krijgen. De attractie is voorzien van drie leuke afdalingen in het water. Eveneens kan je je verwachten aan leuke effecten en verrassingen ! Wanneer je de attractie verlaat ben je meestal maar gematigd nat.

Het zal nu ongeveer, indien je het park betrad bij opening, 12 uur zijn. Terwijl de meeste mensen gaan eten, is dat niet echt het beste idee. De wachtrijen aan de eetgelegenheden lopen snel op, terwijl het net nu minder druk zal zijn aan de attracties. 

Lucky Luke city dat nabij Flashback ligt is nu de hotspot, het grote publiek is hier. We laten dit dus nog even links liggen en gaan naar de achterkant van het park. Op onze tocht naar de achterkant vinden we nog: Drakenboten waar we een rondvaartje kunnen op doen en Teekopjes voor een draaiende rit. En dan hop naar de absolute achterkant van het park.

Hier staan nog heel wat attracties te wachten:  Challenge of Tutankhamon is een interactieve rondrit waar je met laserpistolen "vecht" tegen wezens uit Egypte. Een attractie voor het hele gezin, je kan met zes personen plaatsnemen in een wagentje. Wel opgepast met erg jonge kinderen, het is zo dat deze attractie enkele scènes bevat die best wel "eng" kunnen zijn voor kinderogen. De attractie heeft ook heel wat speciale effecten en drie mogelijke eindes. Naar gelang je eigen prestatie binnen het spel, verleng je je eigen rit. 

In de buurt van Challenge of Tutankhamon kan je ook voor de kleinsten onder ons De Keverbaan vinden. De Keverbaan is een kleine achtbaan voor de jongsten onder ons en maakt twee toertjes. Ook zijn er in de buurt Go Cars, waar kinderen mee kunnen rijden en de Octopus die de iets oudere ondertussen kunnen door elkaar schudden. Een leuke, zachte, thrill ride. De nieuwe grote parkshow met de rivaliserende parkbands is hier ook zeker een must-see.

 

Vanaf 14h00 wordt aangeraden om een plaats te kiezen voor de lunch.  Indien je je eigen lunch hebt verzorgd, kan je deze genieten op de picknickweide, naast de interactieve darkride, Challenge of Tutankhamon. Er zijn hier banken, drankautomaten en vuilbakken voorzien.Indien je wenst te lunchen in het park, raden we je aan om de trein te nemen naar de ingang van het park. Aan de ingang, maar ook in de buurt van Lucky Luke city vind je spek voor elke bek; een broodjesbar, een frituur, een hamburgertent en zelfs een heus zelfbedieningsrestaurant hebben de grote drukte nu reeds achter zich.

Indien u at in Lucky Luke City, doet u best de attracties hier in de buurt. Calamity Mine is een mijntrein voor heel de familie ! Hij gaat niet te snel en gaat eveneens niet over de kop. Perfect als familieachtbaan voor iedereen na de lunch. In hetzelfde themagebied, vind je ook nog Dalton Terror. Een grote vrije val van maar liefst 77 meter hoog! Wellicht de meest indrukwekkende attractie van het park. In Lucky Luke city vind je ook enkele leuke foto punten, een souvenirswinkel en enkele (kermis)spelen tegen betaling.

U zet de dag verder richting ingang, waar nog een groot aantal attracties de opwachting maken. De eerstvolgende is Buzzsaw of Screamer, een Top Spin die meerdere malen over de kop gaat. Deze attractie is enkel voor de bezoekers met een sterke maag. Voor kleinere kinderen staat er enkele meters verderop een kinderzone met een handvol kinderattracties. Zo vind je er een treintje, een mini-Dalton Terror, een zwiermolen voor kinderen en enkele andere draaimolens enkel voor kinderen!

Wanneer de kinderen hier alles hebben gezien bevind je je op enkele stappen van de Italiaanse zone. Deze zone heeft een botsauto-attractie en eveneens een familievriendelijke "Breakdance" in de vorm van tonnen. 

Vervolgens op onze tocht vind je de gloednieuwe W.A.B.- 4D show. Een interactieve show, waarbij de beelden op je afvliegen en er effecten aanwezig zijn die je helemaal in het verhaal zullen sleuren van de gloednieuwe characters. Zorg vooral dat je de Nederlandse wachtrij neemt. Naast deze show bevindt zich Weerwolf, de enige houten achtbaan van België. Een schokkende, snelle rit met vele afdalingen en bochten, maar een echte must-do bij elk bezoek aan Walibi Belgium.

Voor de mensen die het iets minder wild willen is er vlakbij een Zwiermolen aanwezig die je door de lucht laat zweven. Nog rustiger kan het in het enorme reuzenrad dat een schitterend uitzicht biedt over de Weerwolf, het park en de verre omgeving.

We zijn nu bijna terug aan ons vertrekpunt, maar er staat zeker nog een handvol attracties op je te wachten. Zo zal je een oldtimer rondrit bemerken op weg naar de ingang. Vanuit de oldtimers krijgt u een niet te evenaren uitzicht op de eerste afdaling van de houten achtbaan Weerwolf. De treinrit van het park heeft hier een station, tegenover de grote grote paardenmolen.

Als je van de paardenmolen richting ingang stapt, zal je merken dat je ook nog kan afslaan. Hier zou je beland zijn wanneer je in het begin van de dag rechts koos i.p.v. links. Dit stukje van het park bevat de meest wilde achtbaan: de Vampire. Je hangt onder de rails en je zal maar liefst vijf keer overkop gaan. Een achtbaan voor de durvers.

Op zich heb je nu heel het park gezien. Tijdens bepaalde periodes in het seizoen, zijn er speciale evenementen in het park gepland. Als er een nocturne plaatsvindt in het park, dien je zeker te wachten tot het schitterende slotvuurwerk. Op de grote parkplannen in het park zal zeker aangeduid staan, waar deze show in het park zal plaatsvinden.

Het bovenstaand verloop zal zorgen dat je in het begin van de dag erg veel attracties kan doen aangezien je de grote massa ontloopt. Als je het maximale uit je dag wilt halen is dit zeker een aanbevolen aanvalsplan. 


Andere belangrijke weetjes:

- Een volwassen menu in het park kost gemiddeld 10 euro.
- Eten en drinken worden niet aan de ingang geweigerd.
- Bij een bezoek is het mogelijk dat men je voor veiligheidsredenen fouilleert.
- Het park is voorzien van een goed security team om je veiligheid te garanderen.
- Je kan het park makkelijk bereiken via trein (station: Walibi - Bièrges).
- Eveneens via auto is het park makkelijk te bereiken. 
- Het park is erg toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Je kan ook rolstoelen huren (reservatie is aanbevolen, dit kost 5 euro).
- Het park heeft kinderwagens ter beschikking en voorzieningen in de toiletten.
- Buiten het park is er een hondenkennel voorzien, waar je dier kan verblijven.
- Het park heeft lockers waar je je spullen kan achterlaten.
- Kinderen die verloren lopen worden naar de infobalie gebracht, hier kan je eveneens gratis een bandje halen dat je je kinderen kan aandoen met telefoonnummer.
- Andersvaliden hebben recht tot een speciale toegang tot attracties, neem hiervoor op voorrand contact op met het park.
- Er is aan Lucky Luke city een EHBO post waar je terecht kan met problemen en deze is ook toegankelijk voor moeders en hun kinderen ter verversen.
- Mensen van boven 12 jaar zullen geweigerd worden indien deze vermomd zijn (vooral het verbergen van het gezicht en een volledig kostuum zullen problemen veroorzaken).

Volledig klaar voor een dagje Walibi Belgium ? Twijfel niet ! 

Indien je nog vragen hebt kan je terecht op ons: forum. Hier zal u binnen de kortste tijd geholpen worden!

Tekst & Foto's: ©2010 - Jeroen De Koninck & Nico Reynders - Pretparken.be