Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 22 Feb 11, 09:27
Share

Movie Park in de Winter

Inclusief een volledige tour langs de bouwwerf voor de nieuwe attractie van 2011

Recentelijk mochten 5 Nederlandse en 10 Duitse prijswinnaars een backstage tour door Movie Park Germany maken, dat terwijl het park nog gesloten was voor publiek. Naast een tour door een gesloten park, werd ook de nieuwe achtbaan voor seizoen 2011 uitvoerig besproken en voorgesteld.

Drukte in de winter

In het winterseizoen verwacht je niet veel drukte in een park dat in deze periode gesloten is. Niets is minder waar bij Movie Park Germany, waar al druk gewerkt wordt om alles weer tip-top te krijgen voor seizoen 2011. Onze rondleiding doorheen het park startte dan ook met een algemene blik op het park. Hier alvast wat foto's met uitleg.

Een volledig lege tribune voor de 'Crazy Action Stunt Show'. Een zicht dat normaal zelden te zien is.

 

 

 

 

 

Het waterpeil bij Santa Monica Pier staat een stuk lager dan normaal. Vele technische delen worden zo zichtbaar bij de Jet Ski's, die - net zoals alle andere attracties - een grote onderhoudsbeurt krijgen. Door de hevige sneeuwval van afgelopen winter heeft het dak van de 'Pier Side Carrousel' schade opgelopen. Het wordt nu vervangen en gerepareerd, zodat het er bij het begin van het seizoen weer pico-bello bij ligt.

 

In 'The Old West', net als in de andere delen van het park, treffen we goed afgedichte en afgeplakte huisjes en automaten aan. Dit is gedaan zodat de apparatuur binnenin geen last zal hebben van het gure winterweer. Ook de zitjes en beugels van 'The High Fall' zijn tijdelijk weggehaald voor onderhoud en uitvoerige technische controles.

 

Ook het waterpeil bij 'Alien Encounter' staat een heel stuk lager dan we gewoon zijn. Het water wordt opgeslagen in speciale tanks, zodat het schoon blijft en waar het gefilterd kan worden. Ook voor het onderhoud van de baan is deze maatregel een stuk prettiger werken.


 

 

 

Van Helsing's Factory

Iedereen keek uiteraard reikhalzend uit naar voorstelling van de nieuwe attractie die medio 2011 opent in Movie Park Germany: 'Van Helsing's Factory'. Niet voor niets werd dan ook een enorm groot deel van de tour besteed in het voormalige gebouw van de Gremlins. We kregen een goed idee over hoe de attractie er straks zal uitzien.

De ingang van 'Van Helsings Factory' zal op dezelfde plaats zijn als de vroegere ingang van de Gremlin's Invasion. Nu is het echter geen lelijke zigzag-wachtrij meer aan de buitenkant van het gebouw, maar volledig, met passende sfeer, binnen in het gebouw. Op deze foto zien we de gang waar je binnenkomt. Vroeger werden de bezoekers hier verdeeld over diverse bioscoopzalen waar de pre-shows zich afspeelden. Nu zal deze gang een groot deel van de wachtrij bevatten. De wachtrij zal uiteindelijk door de deur van bioscoop nummer 4 gaan (die op de foto open staat) om daar bij een nieuwe pre-show uit te komen.

 

 

 

 

Hier zien we zaal 4 van binnen. Buiten dat deze zaal nog deel zal gaan uitmaken van de wachtrij, zal hier ook een pre-show plaatsvinden. Movie Park vindt het belangrijk deze in het leven te roepen, aangezien het een belangrijk deel van het verhaal moet vormen. Speciaal voor de pre-show is er een groot gat in de muur gemaakt, vanwaar we zaal 5 kunnen zien. De show - die best eng zal worden - zal via dit gat plaats vinden, er zullen onder andere projecties bij worden gebruikt. Deze voorshow zal belangrijk zijn voor het verhaal, dat geschreven wordt door een Amerikaans en een Nederlands bedrijf, die beide gespecialiseerd zijn in het maken van 3D films. Ook de vloer van de zaal is gewijzigd. In plaats van trappen naar beneden, is deze nu recht gemaakt. De deur beneden in de zaal is daarom wel aangepast. Door de deur achteraan in de bioscoopzaal zien we een trap, die later de toegang tot het station zal worden.

 

 

In deze gang verzamelden vroeger de mensen uit de diverse bioscoopzalen zich, om te beginnen aan de rit. Voor de achtbaan is de vloer van het hoofdgebouw anderhalve meter hoger komen te liggen, waardoor het station nu enkel via een trap bereikbaar is. Tegen de tijd dat alles klaar is zal er uiteraard ook een passende ingang komen voor rolstoelgebruikers.

 

 

 

 


Hier zien we de centrale hal, waar de achtbaan zal worden gebouwd. Zoals reeds eerder vermeld is de vloer anderhalve meter hoger gelegd, om dit te kunnen realiseren. Dit is niet overal het geval. De achtbaan zal namelijk twee kettingliften bevatten en voor élk van deze liften komt een gat in de grond, waar de techniek in zal liggen. Nu is het nog moeilijk voor te stellen dat er straks 9 auto's met 38 km/h door deze hal zullen racen en op hun weg G-krachten tot 3 à 4 G zullen opwekken. Deze achtbaan van Gerstlauer (type Bobsled Coaster) zal echter ook rustige gedeeltes bevatten, die veel op een klassieke darkride zullen lijken, waarin niet alleen delen van het verhaal worden verteld, maar ook de nodige schrikeffecten worden ingebouwd. 847 personen per uur kunnen genieten van deze rit die in totaal toch 1.50min zal gaan duren. Naast dat er nog veel moet gebeuren op vlak van thematisatie, wordt er op het dak ook een koepel gebouwd waar - gedurende de tweede lift - een projectie van 4 bij 7m zal worden vertoond. Deze koepel zal 3m hoog worden.

 

Bij het zien van deze lege hal is het allemaal wellicht moeilijk voor te stellen, maar de eerste baan-delen zullen al eind april/begin mei arriveren. De attractie zal echter ook qua afwerking nog veel werk vragen, de opening is dan ook pas in juni gepland. Movie Park Germany zorgt er uiteraard voor dat de bezoekers die eerder in het jaar komen niet door een bouwput hoeven te lopen. De facades van Van Helsing's Factory en Van Helsings Club zullen dan ook al bij opening van het park in april klaar zijn. TAA was dan ook al druk bezig met de werkzaamheden aan de aankleding. Niet alleen buiten, maar ook binnen wordt al flink gewerkt.

 

 

 

Na de rit komen we terecht in een souvenirswinkel, waar we niet alleen een normale On-ride Foto kunnen kopen, maar ook een Infrarood Foto, een optie die nog behoorlijk uniek is in Europa. Ook de souvenirswinkel is gebouwd in één van de voormalige bioscopen. Net als de andere zaal is hier ook een nieuwe  vloer geïnstalleerd, daarnaast zijn er gaten in de muur gemaakt voor vensters, zodat er toch wat daglicht binnen komt. Als we de souvernirswinkel verlaten, hebben we de nieuwe Van Helsing's Club tegenover ons liggen.

 

 

 

Van Helsing's Club

De voormalige Music Club zal ook verbouwd worden om helemaal aan te sluiten bij het thema van de nieuwe achtbaan. Ook hier zal de buitenkant al volledig af zijn wanneer het park zijn deuren opent voor publiek. 'Van Helsings' Club' zal weer een restaurant bevatten, zoals dat vroeger is geweest, het restaurant wordt echter volledig in "Gothic-Stijl" gegoten. In tegenstelling tot Van Helsings Factory zal de Club wel geschikt zijn voor hele families. Afgezien van een luguber sfeertje zullen er geen schrikeffecten of enge dingen in het restaurant aanwezig zijn. Daarnaast zal er een volledig nieuw projectiesysteem worden gemaakt, dat als entertainement en sfeer-versterking tijdens het eten zal werken.

 

De ingang naar de keuken is reeds een flink stuk groter geworden. Op de Concept-tekeningen die Park Directeur Wouter Dekkers ons laat zien, kunnen we al duidelijk herkennen hoe het restaurant er binnenkort uit zal zien.

 

Het enige van de voormalige Music Club dat bewaard zal blijven is het podium, maar ook dit zal volledig aan het thema worden aangepast. Het idee hiervan is om hier in de toekomst dinner shows te organiseren, buiten de openingstijden van het park om. Gezien de zaal volledig in thema zal zijn, kunnen gasten helemaal onderduiken in de sfeer die bij de show zal horen.

 

 

 

 

Movie Magic

Hoewel bij de bouw van Van Helsing's Factory en Van Helsing's Club veel "movie magic" komt kijken, moeten we voor komend jaar helaas ook afscheid nemen van de échte Movie Magic show in het park. Het bord dat de ingang aangeeft is reeds verwijderd. De show was niet erg populair meer bij het publiek, en veel apparatuur was aan vervanging toe. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor de vervanging van Movie Magic, heeft Movie Park Germany wel al vele ideeën. Vooralsnog valt er voor ons geen vervanger te verwachten, al zou de enorme hal mogelijk voor halloween gebruikt kunnen worden. Op dit moment wordt er ook nog niet aan gewerkt (uiteraard hebben de nieuwigheden voor 2011 prioriteit) en wordt de wachtruimte gebruikt voor opslag van bankjes, die in het voorjaar weer in het park zullen pronken.

 

 

 

Tot slot nog een aantal foto's, van deze rondleiding die niet aan bod zijn gekomen:

 

Tekst en Foto's: © 2011 André Bormans - Pretparken.be / Met dank aan Movie Park Germany
Bron: Movie Park Germany