Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 30 Jul 10, 11:33
Share

Cobra opent te Conny-Land


Conny-Land in Zwitserland heeft er een nieuwe attractie bij, de inversie-achtbaan Cobra. Deze baan is zelfs een primeur voor het Alpenland, want het is de enige achtbaan met een looping.

 

Lijdensweg

Na 4 jaar bouwen is de lijdensweg van Conny-Land voorbij, want Cobra is open. De baan was oorspronkelijk voorzien voor 2007, maar door de financiële problemen van de bouwer, het Russische Pax Design, werd de bouw altijd uitgesteld. In 2007 en 2008 werd er niets veranderd in het park, waardoor velen al dachten dat deze baan er nooit ging komen. In 2009 zagen de bezoekers plotseling een rode track liggen nabij het park en werden er betonnen funderingen gegoten voor de supports. Maar toch was de lijdensweg niet voorbij, de opening van de baan werd opnieuw uitgesteld wegens technische problemen, tot gisteren dus.

 

Uniek in Zwitserland

De baan is uniek omdat het de eerste versie van een Shuttle Loop-achtbaan van Pax is en omdat het de enige achtbaan met inversie (een looping) in Zwitserland is. De baan kan men best vergelijken met Turbine in Walibi Belgium, het treintje legt dus geen rondje af, maar gaat heen en weer over het parcours. De maximale snelheid is 85 km/h en de hoogte is 36 meter, en de G-krachten kunnen oplopen tot 5,5 G.

 

Enkele gegevens

Naam: Cobra
Bouwer: Pax Design
Max. snelheid : 85km/
Lengte: 220m
Hoogte : 36m
Inversies: 1
Max. G-krachten: 5,5 G
Duur van de rit: 2 min.
Capaciteit : 720 personen per uur

 

Tekst: ©2010 Pretparken.be - Michiel De Sutter
Foto: ©2010 Conny-Land
Bron: Conny-Land