Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 27 Jul 10, 10:18
Share

Nieuw themaland met 3 attracties opent op 17 augustus 2010 in Disneyland Paris

 

Een parachutesprong, een wilde rit in een speelgoedauto of een vrolijk draaiend avontuur met Slinky Dog. Aan het einde van de zomer wordt het werkelijkheid zodra de bezoeker onder de 4 meter hoge Buzz Lightyear Toy Story Playland binnen stapt, het nieuwste themaland van Disneyland Paris. In dit land, gelegen in het Walt Disney Studios Park, betreedt men de wereld van het speelgoed en zijn Buzz Lightyear, Slinky Dog, de Groene Soldaatjes, RC Racer en alle andere Disney/Pixar Toy Story vrienden klaar voor het avontuur!

Toy Story Playland is gebaseerd op de achtertuin van Andy, de jongen uit de Toy Story films. De aankleding en thematisering van het land geeft bezoekers het gevoel dat zij zélf zijn gekrompen tot de grootte van één van Andy’s speelgoedstukken zodra zij de “tuin” betreden: alle decoratie-elementen zijn vele malen groter dan de werkelijkheid. In Toy Story Playland bevinden zich maar liefst drie nieuwe attracties voor het hele gezin. Omringd door enorme grassprieten en uitvergroot speelgoed, kunnen bezoekers zich laten vallen tijdens een 27 meter hoge parachute-sprong, rondjes draaien op een rupsbaan en racen op een 25 meter hoge Hot Wheels® half-pipe aan boord van een echte speelgoedauto.

 

 

Een enorme speelgoedwereld

Het themaland is voorzien van twee verschillende ingangen. Bij de hoofdingang worden de bezoekers begroet door een 4 meter hoge actiefiguur van Buzz Lightyear, terwijl de aapjes van Barrel of Monkeys® voor een vrolijk en slingerend welkom zorgen bij de tweede ingang. “Alles in dit land is gemaakt van écht speelgoed, en niets is op werkelijke grootte!” vertelt Chrissie Allen, Senior Show Producer bij Walt Disney Imagineering.

Alle elementen in Toy Story Playland zijn gemaakt van speelgoed. Zo zijn de hekjes opgebouwd uit K’NEX® en zijn voor de muren domino stenen gebruikt. Langs de paden zijn enorme Tinkertoys®, bouwstenen, een houten vliegtuigje en nog véél meer nostalgisch speelgoed te zien. ’s Avonds wordt het land verlicht door vrolijk gekleurde feestverlichting. Andy’s enorme, maar subtiele, voetafdrukken zijn in het hele land te vinden, zodat nog eens duidelijk wordt hoe klein de bezoeker hier is!

Om het gevoel te versterken dat men zélf ook de grootte van een stuk speelgoed heeft, hebben Disney Imagineers gekozen voor een terrein dat omringd is door bomen van meer dan 100 jaar oud. Deze bomen reiken tot een hoogte van ruim 30 meter en torenen hoog boven Toy Story Playland uit. “Het landschap benadrukt de grootte van deze speelwereld” zegt Chrissie Allen. “Verder is het nieuwe themaland aangekleed met 9 meter hoog bamboe, waardoor het land afgeschermd wordt van het Walt Disney Studios Park en je nog meer het gevoel krijgt dat je in een andere wereld bent!”

 

Drie compleet nieuwe attracties

Zodra Toy Story Playland wordt geopend, is het Walt Disney Studios Park direct drie spectaculaire nieuwe attracties voor het hele gezin rijker:

 • Toy Soldiers Parachute Drop – Zodra de sergeant “GO” roept, vliegt de bezoeker 25 meter omhoog om vervolgens naar beneden te zweven met de bekende parachutes van de Groene Soldaatjes voor een perfecte landing. De attractie ziet eruit als een echt trainingskamp, met levensgrote Groene Soldaatjes, een legerbarak, een jeep en een uitkijktoren. Zelfs de beroemde walkie-talkie van Fisher-Price ontbreekt niet. De echte fans van deze legerbasis kunnen ook nog eens op de foto als soldaat mét parachute voor een hemelsblauwe lucht bij de fotolocatie. De minimale lengte voor deze attractie is 82 centimeter.
 • Slinky Dog Zigzag Spin – Deze familie-attractie is geïnspireerd door de retro “rups”. Met de bezoekers aan boord, jaagt Slinky Dog in een cirkel zijn staart achterna. Eerst langzaam, maar dan steeds sneller! Een bordspel vermaakt de bezoekers in de wachtrij en bij de uitgang staat de griezelig grote dinosaurus Rex klaar voor foto’s.
 • RC Racer – Een uitdagende half-pipe die lijkt op het populaire Hot Wheels® parcours, maar dan nog véél groter! Eerst worden bezoekers door de Hot Wheels® Super Charger uit het station geschoten. Wanneer de hefboom wordt opgehaald, racet de radiobestuurde speelgoedauto van Andy via een U-vormig circuit naar de zinderende top van de 25 meter hoge half-pipe. Hier gaat écht iedereen op naar de sterren... en daar voorbij! De minimale lengte voor deze attractie is 120 centimeter.

   

Disney new generation festival

Toy Story Playland, dat zich bevindt in het Walt Disney Studios Park, is gebaseerd op de bekende Toy Story films, waarvan het derde deel momenteel in de bioscopen te zien is. De opening van het land maakt deel uit van de festiviteiten rond het Disney new generation festival in Disneyland Paris. Tijdens dit festival, dat nog voortduurt tot en met maart 2011, landen de nieuwste Disney sterren in de Disney themaparken.

In het Disneyland Park is Prinses Tiana te zien in de parade en verzorgen alle Disney sterren samen de show Disney showtime spectacular vóór het Kasteel van Doornroosje. Ook aan boord van de Disney all stars express, de trein die door Main Street, U.S.A. rijdt, zijn de figuren te vinden! In het Walt Disney Studios Park is Disney’s Stars ‘n’ Cars uitgebreid met een auto geïnspireerd op de film Ratatouille en kan de bezoeker meegillen met Sulley bij de Monsters Inc. Scream Academy. 

Een aantal weetjes over het nieuwe gebied.

TOY STORY PLAYLAND

 • Van de vijf Disney Parken in de wereld is Disneyland Paris de eerste met een land gethematiseerd naar de Toy Story films.
 • De geluidsband voor Toy Story Playland is gebaseerd op de originele muziek uit de Toy Story films, gecomponeerd door Randy Newman.
 • De enorme dinosaurus Rex in Toy Story Playland is ongeveer de helft van de grootte van een echte Tyrannosaurus, maar gelukkig een stuk minder eng!
 • De grote rubberen bal in Toy Story Playland was te zien in de eerste korte film van Pixar, ”Luxo Jr.” uit 1986.
 • De voetafdrukken van Andy in Toy Story Playland zijn meer dan tien meter lang.

BUZZ LIGHTYEAR

 • De kleding van Buzz Lightyear is geïnspireerd op witte astronautenkleding. De naam van Buzz is geïnspireerd op Apollo astronaut Buzz Aldrin, de tweede man op de maan. De oorspronkelijke naam bedacht door Pixar voor Buzz Lightyear was Lunar Larry.
 • Het 3D model van Buzz Lightyear welke is gebruikt voor de films, is ook gebruikt voor het maken van de actiefiguur van Buzz Lightyear bij de ingang van Toy Story Playland.


TOY SOLDIER PARACHUTE DROP

 • De legerbasis van de Groene Soldaatjes draagt de naam Fort Emery. Dat is de naam van de stad waar de Pixar Studios liggen: Emeryville, Californië.
 • Om de hoogte van de Parachute Drop (25 meter) te bereiken, zijn er 16 Groene Soldaatjes uit Toy Story Playland nodig of 492 Groene Soldaatjes op ware grootte.


SLINKY DOG ZIGZAG SPIN

 • Slinky Dog in Toy Story Playland weegt ongeveer 2.000 keer meer dan een doorsnee teckel en 16.000 keer meer dan het speelgoedhondje Slinky Dog.
 • Slinky Dog is gebaseerd op echt speelgoed maar zowel de doos als de hond zijn voor de films opnieuw ontworpen. Daarna heeft de speelgoedfabriek deze nieuwe versie uitgegeven.
 • Het speelgoedhondje Slinky Dog heeft 17 ringen, terwijl de Slinky Dog in Toy Story Playland 34 ringen heeft.


RC RACER

 • De RC auto in Toy Story Playland weegt ongeveer negen keer meer dan een moderne Formule 1 raceauto en bijna 2.300 keer meer dan de speelgoedversie van de RC auto.

 

Tekst: ©2010 Disneyland Paris
Foto's: ©2010 Pretparken.be