Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 19 Jul 10, 00:46
Share

In het Barcelonese attractiepark Tibidabo is afgelopen zaterdag de spectaculaire vrije val attractie Pendol ingestort. Drie inzittendend liepen verwondingen op, een vierde kwam om het leven.

Zaterdag 17 juli 2010 zal als een zwarte dag geboekstaafd staan in de annalen van het Barcelonese attractiepark Tibidabo. Tijdens een ritje op de attractie Pendol kantelde het hele gevaarte plotseling, waardoor een toffe en spannend rit in een ware nachtmerrie veranderde. Er zaten op dat moment 4 bezoekers op de attractie, allemaal jongeren tussen 14 en 15 jaar oud. 1 slachtoffer kon zichzelf bevrijden, 2 andere werden gered door de toegesnelde brandweer en reddingskorpsen, maar voor het 4de slachtoffer kwam alle hulp te laat, zij overleed ter plaatse. Zeker 1 slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, over de andere 2 overlevenden is er geen informatie meer vrijgegeven.

De Pendol is een zeer populaire attractie in het stadsparkje dat op een heuvel ligt en een prachtig zicht geeft op de Catalaanse hoofstad. Na het ongeluk bleef het park gewoon open, de burgemeester Jordi Hereu van Barcelona verkondigde dat het onmogelijk was geweest om de ongeveer 4000 aanwezigen te evacueren uit het park. De oorzaak van dit ongeluk is nog onbekend, maar is alleszins merkwaardig te noemen aangezien de attractie vorige maand nog aan een grondige inspectie werd onderworpen.

Discussieer mee over deze tragische gebeurtenis op ons forum!

tekst: © 2010 Michiel De Sutter - Pretparken.be // foto: © 2010 Juan Martinez - Pretparken.be // Bron: De Standaard