Auteur: J DK - Gepubliceerd: 14 Apr 10, 12:11
Share

Oproep aan “Testgliders” voor de nieuwe spraakmakende glijbaan in het Tikibad van Duinrell, Wassenaar

Op dit moment wordt in het Tikibad van Vakantie- en attractiepark Duinrell hard gewerkt aan de installatie van een nieuwe spraakmakende glijbaan. Deze als waterval gethematiseerde glijbaan mag als zeer spectaculair worden aangemerkt. Naar verwachting kunnen de gasten vanaf Hemelvaartsdag,13 mei aanstaande, de nieuwe glijbaan in gebruik nemen.

Spraakmakende glijbaan

In het Tikibad, dat in de winterperiode het 25ste seizoen beleefde, wordt in de loop van de maand mei een spraakmakende glijbaan in gebruik genomen.

Deze glijbaan met een lengte van 16.4 meter zal voor de bezoekers van het Tikibad een bijzondere belevenis zijn. De start ligt op circa 7 meter hoogte onder een hoek van 70 graden in het verlengde van de glijbaan. Vanuit de startunit, waarin men in de juiste houding/positie komt te staan, volgt een spannende countdown.

Alle gasten in het Tikibad kunnen zien wat er zich afspeelt, maar ook degene, die gebruik maakt van deze attractie, overziet van grote hoogte door het glas van de startunit het hele Tikibad.

Vervolgens slaat de bodem onder de voeten van de durfal vandaan en valt deze van 7 meter hoogte in een glasheldere buis (crystal clear) om af te remmen in de zogenaamde skim out.

Testgliders

Het Tikibad biedt op donderdag 6 mei aanstaande van 09.00 tot 11.00 uur de mogelijkheid van zogenaamd ‘testgliding’. Vanaf heden kunnen zich hiervoor maximaal 30 personen (vijftien jongens/heren en vijftien dames/meisjes), verdeeld over meerdere leeftijdscategorieën, opgeven .

De opgave dient voor maandag 26 april 2010 binnen te zijn op www.duinrell.nl/testglider.

De testgliders mogen eveneens meedenken over een passende naam voor deze glijbaan.

Degene, die de winnende naam heeft bedacht, wordt op maandag 10 mei om 11.00 uur uitgenodigd als eregast bij de naamonthulling van de glijbaan door Ralf Mackenbach; winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival.

Tekst/Foto: Pers Duinrell