Auteur: J DK - Gepubliceerd: 21 Feb 10, 12:25
Share

De bekendmaking:

Op het einde van het vorige seizoen maakte het Franse Walygator Parc gelegen in Metz, Frankrijk, ons meer informatie bekend over de nieuwkomer van 2010. Al snel was het bekend dat de nieuwe attractie een achtbaan zou zijn van hoge kwaliteit. Nu, enkele maanden later, staat men dichter bij de opening en is er meer informatie over de attractie, die we mooi konden verzamelen.

De achtbaan en specificaties:

Reeds na de bekendmaking kwamen er wekelijks nieuwe updates en nieuwtjes binnen over de baan. Al gauw konden we er van uit gaan dat de nieuwe baan een B&M zou zijn, deze banen zijn momenteel nog zeldzaam in Europa en in een grote minderheid.


De nieuwe baan is een tweedehands pareltje uit ‘Expoland’ , een pretpark in Japan. Het is ook een zo goed als identieke kloon van een andere achtbaan, ‘Raptor’ genaamd, uit ‘Cedar Point’ te Ohio.

De achtbaan bevat, zoals wel meerdere banen van Bolliger & Mabillard, bijzondere specificaties.

Met een snelheid van 110km/u raas je over een parcours van maar liefst 1200 meter lang. Tijdens de rit word je dan nog eens geconfronteerd met hoogtes die oplopen tot 50 meter en 6 indrukwekkende inversies. Hierin zit o.a. een Cobra Roll, twee Corkscrews, een Zero-G roll en een maar liefst 30.5 meter hoge verticale looping. En de kers op de taart is dat je heel dit avontuur al hangend beleeft.

De opbouw en verplaatsing:


Ondertussen is men bezig met de opbouw, die je update na update kan volgen op ons forum. Elke week worden we voorzien van nieuwe foto’s en weetjes omtrent de achtbaan, om uiteindelijk helemaal in de ban van de baan te zijn tegen de opening. Deze zal plaats vinden in juni 2010. De baan zal tegen de zomer rechtstaan en volledig voorzien zijn van nieuwe kleuren.

Zelf een kijkje gaan nemen:


Indien je zelf veel interesse hebt om een trip te ondernemen naar het park voor deze mooie nieuwkomer, dan kan je steeds een post plaatsen in het ‘Your Meetings’ gedeelte op ons forum. Hierbij beleef je niet alleen een mooie dag met de nieuwe achtbaan, maar eveneens leer je nieuwe mensen kennen die dezelfde passie delen als jij. Of schrijf je in voor de Monster Day, georganiseerd door Rollercoaster Friends!

Tekst: Pretparken.be
Foto/Cijfers: Walygatorparc.com