Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 25 Mei 09, 20:26
Share

Met behulp van de techniek van Google Earth heeft Disneyland Paris een interactieve en volledig driedimensionele weergave van het Resort gelanceerd. Tijdens een virtuele tour door de Disney Parken kan de bezoeker met behulp van verschillende links direct naar de Disneyland Paris website surfen voor meer informatie over attracties, shows en hotels. Ook het voorbereiden en plannen van een Disney vakantie wordt nu een unieke ervaring dankzij Disneyland Paris in 3D!

Vanaf 25 mei 2009 kan iedereen met Google Earth een virtuele tour maken door de twee themaparken van Disneyland Paris, de 7 Disney Hotels en het uitgaanscentrum Disney Village. De lancering van het „virtuele‟ Resort is onderdeel van Mickey‟s Magische Jaar, het feestelijke jaar rond Mickey Mouse dat in april van start is gegaan en nog voortduurt tot maart 2010. Na de succesvolle lancering van Google Earth voor het Walt Disney World Resort in Florida (VS) afgelopen jaar, is Disneyland Paris het eerste Europese themapark dat wordt vertegenwoordigd op het platform.

“Deze samenwerking is de eerste in een serie van vele technologische initiatieven, waarmee we onze gasten in staat stellen het maximale te halen uit hun vakantie in Disneyland Paris” vertelt  Philippe Gas, directeur en CEO van Disneyland Paris. “Met slechts een paar muisklikken kunnen onze gasten nu de wereld van Disneyland vanuit huis verkennen, en hun vakantie boeken terwijl ze ondertussen al in 3D ontdekken wat de bestemming allemaal te bieden heeft!” Brian McClendon, Engineering Director van Google Maps, Google Earth en Sketchup, over het resultaat: “Ik heb al veel prachtige 3D modellen gezien in Google Earth, maar toen ik het nieuwe Disneyland Paris zag was ik werkelijk verbijsterd over de enorm realistische weergave van het Resort. De ontwerpers van Disney hebben zich hiermee echt overtroffen! Ze hebben niet alleen het „virtuele toerisme‟ naar een hoger niveau getild, maar ook een nieuwe standaard gezet voor de foto-realistische 3D modellen in Google Earth.”

Disneyland Paris in 3D - Facts & Figures

De prachtig uitgewerkte en levendige details van Disneyland Paris in 3D maken het Resort een “must see” binnen Google Earth. Bezoekers beginnen hun virtuele tour door het Resort met een  overzicht van de aarde - een herkenbaar startpunt voor iedereen die Google Earth al eens heeft gebruikt. Een duikvlucht brengt de bezoeker via het Franse platteland naar het hart van het Disneyland Park, waar zich het Kasteel van Doornroosje bevindt. Vervolgens kunnen de bezoekers zich verplaatsen door de straten van het Walt Disney Studios Park, het uitgaanscentrum Disney Village en rondom de zeven Disney hotels. Vele attracties, winkeltjes en restaurants zijn tot in het kleinste detail driedimensionaal uitgewerkt en kunnen virtueel worden bezocht.

Om de magie van het Resort in 3D tot leven te laten komen in Google Earth hebben twee fotografen gedurende 20 dagen alle zichtbare oppervlakken van Disneyland Paris gefotografeerd. In totaal zijn er 85.000 foto‟s genomen, waarmee vervolgens 1.587 3D-modellen zijn opgebouwd die samen de virtuele wereld van Disneyland Paris in 3D vormen. Het 3D Resort maakt gedetailleerde informatie over één van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld direct beschikbaar voor de 400 miljoen gebruikers van Google Earth. Daarnaast past het perfect binnen de missie van het Google Earth team: De wereld namaken zoals die werkelijk is.

Praktische informatie

Op www.disneylandparis.nl/googleearth3d is een overzicht van Disneyland Paris in 3D te vinden, evenals een korte handleiding. Binnen Google Earth kan Disneyland in 3D worden verkend door in het “Lagen” menu de optie “3D gebouwen” aan te vinken, en vervolgens in de “Vliegen naar” balk te zoeken naar “Disneyland Paris”. De meeste recente versie van Google Earth is vereist om Disneyland Paris in 3D te bekijken. Huidige gebruikers van Google Earth kunnen controleren of zij de laatste versie op hun computer hebben staan door op “Help > Online controleren op updates” te klikken.


Bron en Afbeelding: Pers The Walt Disney Company - Parks & Resorts