Auteur: Sven Martens - Gepubliceerd: 10 Mei 09, 07:02
ShareZeker niet te missen: 


- Cobra (Boomerang)
- Weerwolf (Wooden Coaster)
- Turbine (Shuttle Coaster)
- Vampire (Suspended Looping Coaster)
- Challenge of Tutankhamon (Interactieve Darkride)
- Radja River (Rapid River)
- Het paleis van de geest (Mad House)
- Dalton Terror (Free Fall Tower)
- Aqualibi (Waterpark)De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Maak gebruik van de Solo-express indien mogelijk...

Daar de grote coasters aan de straatzijde opgesteld staan, trekken deze ook de onmiddellijke aandacht van de bezoekers. Laat je echter niet misleiden en trek bij het betreden van het park meteen door naar de achterzijde van het park, langs de linkerzijde van het meer, meer bepaald naar de nieuwste attractie: Challenge of Tutankhamon, een unieke interactieve darkride van wereldklasse. Hierna ben je immers echt gelanceerd voor een dagje plezier.

Ga verder naar de Turbine, en ontdek waarom deze geweldige Schwarzkopf-baan zo geliefd is onder de coastervrienden. Stoot dan door naar de Flash Back maak hiervoor een klein ommetje, dat je later veel tijdswinst zal opleveren, vooraleer je doorstapt naar Ali Baba Land.

Breng dan pas een bezoek aan het Paleis van de Geest om terug met beide voeten op de grond te komen, door een verkwikkende “rit” in de Radja River. Via de Cobra bereik je opnieuw de toegangszone.

WB beschikt ook over een waterpark, Aqualibi, welk met je ticket eveneens toegankelijk is. Probeer dit park vooral in de voormiddag aan te doen, indien mogelijk, om de grote drukte daar te vermijden, uiteraard wanneer dit waterpark je kan bekoren.

Heb je je zwemkleding (bermuda shorts zijn NIET toegestaan) vergeten? Ga dan door naar de Vampire en volg vervolgens de gewone weg via de andere grote coasters, waar nu de grote drukte moet voorbij geweest zijn. Via de Weerwolf en de Screamer, zal je Lucky Luck City bereiken waar de Dalton Terror je uitdaagt. Ook Calamity Mine zal je enig plezier in dit western gedeelte brengen.


Voor groot en klein:

Denk je aan thrills, dan zit je goed in WB. Dit park, dat zich voornamelijk naar jongeren richt, bezit immers meer dan één bijzondere thrill ride. Maar desalniettemin komen zeker ook de allerkleinste aan dit park aan hun trekken. Verspreid over het park bevinden zich vele attracties die openstaan voor de kleinere ukken. En zijn het niet de attracties die hen zullen betoveren, dan zijn het zeker de charmante stripverhaal figuren die men in het park kan ontmoeten.

Info: www.walibi.be

Auteur: Stefke