Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 1 Apr 09, 18:43
Share

Als Parc Astérix, het dolste pretpark van allemaal, u uitnodigt om zijn 20ste verjaardag te vieren, kunt u natuurlijk verrassingen bij de vleet verwachten! Elke dag een grote verjaardagsparade met alle personages uit het beeldverhaal, een verjaardagstaart op het meer om met veel humor van te smullen, avondopeningen in juli en augustus om het park anders dan anders mee te maken... Dat alles gekruid met dolle attracties zoals de Le Défi de César en Goudurix of fantastische shows zoals het dolfijnenballet of de onverschrokken stuntlui van Main Basse sur la Joconde… 2009 wordt een jaar vol capriolen, grappen en grollen in Parc Astérix!

Een verjaardagsparade om uw snor te doen krullen!

Alle vrienden van Asterix en Obelix, van Gallië tot in Navarra, zijn naar het park gekomen om mee te feesten.
Vanaf de opening is het een hele drukte in het park. De bezoekers worden uitgenodigd om mee te helpen met de voorbereidingen, want alles is in het honderd gelopen... Het verjaardagsgeschenk is verpletterd door een menhir! Er moet iets anders gevonden worden, maar wat? Misschien een dansshow? Dat zal veel improvisatie vragen... en de goede wil van alle bezoekers!

Kijk uit: hier wordt gefeest!

Overal in de laantjes van het park klampen de vrienden van Astérix de bezoekers aan om het feest voor te bereiden. In elke zone van het park wordt er ijverig gerekruteerd. Het gewenste profiel? Van 7 tot 77 jaar, mannen, vrouwen en kinderen.. Te gek, die Galliërs!
De slimme Galliërs sluipen zelfs de Arènes binnen om achter de rug van de legionairs dappere kandidaten op te snorren. De Vikings, aan boord van hun rare drakkar, vragen groot en klein om mee te zingen. De Grieken zijn zelfs bereid om hun toga te ruilen voor een beetje hulp! En in de rue de Paris bereidt een acrobatenduo een nummertje voor Astérix voor...

Komt dat zien, komt dat zien... de stoet vertrekt!

Rond 17 u slaat een groep muzikanten, hoog op een wagen, de maat om iedereen  op te trommelen. Ze rijden door de laantjes van het park en vormen een heuse stoet met de bezoekers van de dag. Op weg naar het meer: alle Galliërs staan er klaar om Asterix en Obelix de show van onze onverzettelijke bezoekers te tonen. Een meeslepende choreografie op een dol ritme!

Als orgelpunt... een flinke dosis humor!

Dan is het tijd voor het lang verwachte slotbanket en de opening van de enorme doos op het meer. De doos opent zich met muziek en er verschijnt een fantastische reuzentaart die een heleboel verrassingen verbergt! Het is het begin van een typische Gallische vertoning, met gags, acrobatie, klappende vissen, grappen en grollen. En het eindigt met... een helse achtervolging van de Romeinen door de Galliërs! Het bestand heeft maar een dag geduurd...


Bron en foto: Pers Parc Astérix