Auteur: Nick Jespers - Gepubliceerd: 13 Maa 09, 17:24
Share

Tientallen Britse pretparkfans trokken donderdagnamiddag naar Thorpe Park, in het Britse Chertsey, om de nieuwste aanwinst van het park, SAW: The Ride, in première uit te testen. Ook een delegatie van de Vlaamse club RollercoasterFriends maakte een verre reis voor slechts enkele ritjes op wat één van de toppers van het park zal moeten worden. De reis was tevergeefs, zo bleek bij aankomst.

Gedurende de persvoorstelling met heel wat bekende Britten, in de voormiddag, had de attractie te kampen met technische problemen. Deze problemen bleken zo ernstig, dat op een bepaald moment een treintje ongeveer een kwartier bleef vasthangen. Het park besliste daarop om de attractie niet meer te openen voor de Britse pers, en later ook niet voor de pretparkfans die naar het park waren afgezakt.

Er werd tijdens de verwachtte voorstelling voor de pretparkfans volop getest, maar een ritje op SAW: The Ride zat er niet in. De fototoestellen waren echter in grote getallen aanwezig, waardoor een fotoreportage van de erg mooi gethematiseerde buitenkant van de attractie uiteraard niet kunnen uitblijven.

Het is niet bekend of de achtbaan ook vandaag, tijdens de opening voor de abonneehouders van de Thorpe Park, in werking is geweest.

 

 

Tekst en foto's: Nick Jespers (Pretparken.be)
Met dank aan Thorpe Park