Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 5 Maa 09, 21:47
Share

Op zijn website publiceerde het Zwitserse attractiepark Conny-Land het heugelijke nieuws over de komst van de achtbaan Cobra. De nieuwigheid stond al op de planning voor 2007, maar door financiële problemen bij de Russische constructeur Pax liep de ontwikkeling ervan serieuze vertraging op. Nu de eerste trackdelen op de parking van het park liggen, lijkt een happy end in de maak.

Shuttle coaster

De Cobra van Conny Land wordt een shuttle coaster waarbij de trein geen volledig parcours aflegt, maar na een krachtige lancering vooruit vervolgens hetzelfde traject weer achteruit rijdt. Tijdens de rit razen de passagiers met hun treintje doorheen een looping. De trein bereikt een maximale snelheid van 80 km/u, de maximale hoogte van de achtbaan bedraagt zon 36m.

Voor- of najaar

Als alles volgens het huidige plan loopt, zou de achtbaan in het voorjaar openen. De funderingen en randvoorziening zijn reeds lange tijd klaar. Enkel de track moet nog geïnstalleerd worden. De montage kan pas van start gaan als alle onderdelen geleverd zijn. Lukt het niet voor 25 maart, dan gaat de attractie pas open in het najaar.

Tweede nieuwigheid

Samen met de achtbaan Cobra opent Conny-Land nog een andere nieuwe attractie, namelijk de splash battle attractie Voodoo Island. In deze bootjesattractie nemen de bezoekers het tegen elkaar op in een spetterend watergevecht.


Bron en foto's: Conny-Land
Tekst: Pretparken.be (Vincent De Vriendt)