Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 27 Jan 09, 20:34
Share

Het Spaanse themapark Terra Mítica kan weer opgelucht adem halen. Afgelopen weekend zorgde het barre stormweer voor een vurige bedreiging. Een stevige rukwind deed zaterdag een grote elektriciteitsmast omvallen waarbij enkele vonken leidden tot het ontstaan van een bosbrand in de regio van Alicante. Meer dan 14.000 moesten worden geëvacueerd.

Opslag van gas bedreigt attractiepark

Meer dan 200 brandweerlui en militairen probeerden het vuur onder controle te houden. Bij Terra Mítica nam men extra maatregelen om de opslagtanks voor gas te vrijwaren van het vuur. Zo werd een grotere ramp vermeden. Ook het naburige dierenpark Terra Natura werd gespaard van ellende. Alle dieren van het park zijn in goede conditie. Zondagavond kregen de brandweerlui de bosbrand onder controle. In totaal ging meer dan 1000 hectare in de vlammen op.

Bezoekersaantallen gedaald

In 2008 moest Terra Mítica het stellen met 100.000 bezoekers minder dan het jaar voordien. De directie van het park voert al een aantal seizoenen een herstructurering door om sterker te kunnen staan in de toekomst. Voor 2009 is er nog geen grote attractie aangekondigd, wel kreeg de achtbaan Tizona een nieuwe plek in het park.
Tekst: Pretparken.be
Foto's: Diarioinformacion.com