Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 25 Apr 07, 15:02
Share

<a href='/NL/Park.asp?ParkID=118&LandID=5' TPVAUTOTAG='1'>Walygator Parc</a> ingang entranceWalibi Lorraine werd in 2006 niét mee verkocht aan de investeerdersgroep Compagnie Des Alpes, maar werd als ‘losstaand’ park verkocht. De nieuwe eigenaars herdoopten het als ‘Walygator Parc’ en proberen een nieuwe weg in te slaan.

 

Een turbulent verleden.

Het park startte in de jaren ‘80 onder de naam Big Bang Schtroumpf’, maar werd na z’n faillissement in de jaren ‘90 onder de vlag van Walibi herdoopt tot ‘Walibi Schtroumpf’. In ’98 kocht het Amerikaanse Permier Parks (beter bekend onder de naam Six Flags) het park, samen met de andere Walibi parken. Zij voerden een aantal drastische veranderingen door. In 2003 verdwenen de Smurfen uit het park en werd het herdoopt tot Walibi Lorraine. Toen investeringsgroep Palamon (bekend onder de naam StarParks) de hele groep in 2004 overnam werden nieuwe figuren geïntroduceerd: de Walibi Friends. Deze waren echter geen lang leven beschoren aangezien StarParks het park van de hand deed in 2006. Het park wordt echter niet samen met de andere Walibi parken aan ‘Compagnie Des Alpes’ verkocht maar aan privé investeerders: Claude et Didier Le Douarin.

Walygator Parc ingang AnacondaWalygator Parc ingang Comet Space

Een kermisfamilie aan ’t hoofd van een pretpark

De broers Le Douarin zijn geen onbekenden voor het park. Ze baatten al enkele jaren enkele horecapunten en speelhallen uit in het park. Met hun ambitieuze plannen willen ze het park van 270.000 naar 350.000 à 400.000 bezoekers per jaar tillen, met bezoekers uit de regio. Deze verhoging moet gerealiseerd worden door meer overdekte attracties waardoor het park minder weersafhankelijk wordt, meer attracties voor kleine kinderen om het familieaanbod uit te breiden en het gebruik van leegstaande hallen.

Walygator Parc logoWalygator Parc logo

De realisatie

Het park straalt vernieuwing uit, het groene park ziet er fris en opgeknapt uit. Dat “Walygator” de nieuwe mascotte is, zal je geweten hebben. Overal kom je de sympathieke Alligator tegen, van restaurant tot attractie. Het “Haunted House” is dé nieuwigheid die door het park naar voor geschoven wordt. Deze walk-through met vele schrikeffecten zit verscholen achter een knap gotisch kasteel. De andere investeringen zijn eerder klein te noemen: een springkastelen zone en een ‘kids zone’ waar kermisattracties voor kinderen opgesteld staan. Voor de achtbaanfans die hun ‘achtbaanteller’ omhoog willen krijgen: er is er heel klein kinder-achtbaantje (“Family Coaster”) toegevoegd.

Walygator Parc Peter PanWalygator Parc Family Coaster

Walygator Parc Eindoordeel

Walygator is een pretpark met heel wat potentie. Het attractieaanbod dat al in het park aanwezig was is goed te noemen. De gekende ingrediënten voor een pretpark zijn aanwezig: boomstammenbaan, Rapid River enkele thrillrides, een looping coaster en een heuse houten achtbaan (met 36 meter ooit de hoogste van Europa). Het park mist echter een echt topper die bezoekers van buiten de regio naar het park kan lokken.
Het Haunted House is knap afgewerkt, al vrezen we een beetje voor de herhalingswaarde (je laat je immers niet snel twee keer door hetzelfde schrikken.) Hun nieuwe piratenmolen ‘Peter Pan’ is knap ingeplant maar dat kan niet gezegd worden van de andere kindermolens. Die staan er wat ongelukkig bij op het asfalten plein. Ook de nieuwe film ‘Le voleur des bonbons’ is origineel en grappig maar komt net iets te amateuristisch over.
Toch blijkt de nieuwe wind die door het park waait z’n vruchten af te werpen. De parking stond goed gevuld, en er heerste een aangename bedrijvigheid in het park. Zowel bij het openen als het sluiten van het park zagen we een lange rij aan de abonnement-kassa.

Tekst: Bram Faems
Foto’s:Peter Van Genechten

 

Post Scriptum:

Niet bevestigde geruchten voorspellen een nieuwe achtbaan voor het seizoen 2008 (een spinning coaster), een bootjes-rondvaart, een 3D cinema en een Reuzenrad, we houden je uiteraard op de hoogte.