Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 2 Dec 08, 00:36
Share

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu heeft het Engelse themapark Alton Towers defintief toestemming gekregen voor de bouw van een Sea Life-aquarium in het park. Het 30ste aquarium van Sea Life wereldwijd zou z’n deuren moeten openen in de lente van 2009.

Verdere uitbreiding van Mutiny Bay

Het Sea Life-aquarium krijgt een plaatsje in Mutiny Bay, de piratenzone van het park. De attractie neemt bezoekers mee op een ontdekkingstocht doorheen de zeeën en oceanen en laat hen kennismaken met mysterieuze en verrassende maritieme leven. De expertise van Sea Life inzake educatie en bescherming wordt gecombineerd met typische Alton Towers-elementen. Voor een bezoekje aan het Sea Life-aquarium zal Alton Towers geen extra toegang vragen.

Sea Life en Merlin Entertainments

Sea Life Alton Towers is niet het eerste aquarium van Sea Life in een attractiepark. Eerder al openden het Italiaanse Gardaland en het Engelse Chessington World of Adventures een dergelijke aquarium. Het Deense LEGOLAND Billund opende eveneens een aquarium waar bezoekers de onderwaterbewoners kunnen aanschouwen in een LEGO-Atlantiskleedje. Het toeval wil dat deze parken allen eigendom zijn van Merlin Entertainments, dat eveneens eigenaar is van Sea Life. Wellicht mogen we nog meerdere nieuwe aquaria verwachten in de toekomst.


Tekst: ThemeParkVision
Bron: Alton Towers