Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 27 Okt 08, 18:07
Share

Dit seizoen verwacht het Frans Parc Astérix zo’n 1,8 miljoen bezoekers (1,622 miljoen in 2007), een mooi resultaat. In een interview met de krant Le Parisien licht het park al een tipje van de sluier op omtrent de toekomst van het park.

Onderhoudsbudget

Afgelopen jaar investeerde Parc Astérix € 3,3 miljoen in het onderhoud van het park. Mede door de veroudering van de infrastructuur weegt het onderhoudsbudget steeds zwaarder. Volgend seizoen besteedt men de helft van het totale investeringsbudget aan onderhoud. € 1.400.000 gaat alvast naar de aankoop van nieuwe treinen voor de populaire achtbaan Goudurix. De derde generatie Goudurix-treinen zijn meer dan welkom, want de attractie is vanwege slijtage aan de treinen al sinds de zomer buiten gebruik.

Ook de houten achtbaan Tonnere de Zeus zal nieuwe treinen krijgen, weliswaar een seizoen later in 2010. De komende 10 jaar plant Parc Astérix grote hervormingen in het park. Over een nieuwe attractie wordt nog niet gesproken, maar renovaties en de mogelijke verdwijning van bepaalde attracties staan alvast wel op de agenda.

Verjaardagsfeest

In 2009 viert Parc Astérix zijn 20ste verjaardag. Het park plant festiviteiten waarmee men de typische Gallische stijl nog meer in de verf wilt zetten.

Bron: Le Parisien
Tekst: ThemeParkVision
Foto Brecht Ameye