Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 3 Sep 08, 21:24
Share

De jongste maanden waren er al tal van geruchten over nieuwe attracties in het Engelse themapark Alton Towers. Het park publiceerde onlangs de nieuwe winterbrochure waarbij het al een tipje van de sluier licht voor het komende zomerseizoen van 2009. Volgend jaar zullen er dus, na Battle Galleons en Mutiny Bay in 2008, opnieuw enkele nieuwigheden opduiken in het park.

Aandacht voor jonge bezoekertjes

En van de nieuwigheden wordt een gloednieuwe speelzone voor de jongste bezoekers van Alton Towers. De investering van de speelzone gaat gepaard met de komst van een indoorzone waar men ook tijdens barre weersomstandigheden vrolijk kan ravotten. Zeker met de stijgende populariteit van de winteropeningen is een extra indoorgebied handig meegenomen.

Opknapbeurt voor parkmonument

Tijdens de Halloweenperiode van vorig seizoen werd Alton Towers getroffen door een brand bij station 'Forbidden Valley' van de kabellift Sky Ride. Het park knapte het verwoeste gedeelte op, maar aanstaande winter plant het park een volledige opknapbeurt van de attractie. De Sky Ride is een zeer populair en voor heel wat bezoekers onmisbaar transportmiddel in het uitgestrekte park.

Shows en entertainment

Net zoals vele andere parken in Europa besteedt ook Alton Towers heel wat aandacht aan shows en entertainment. In 2009 biedt het park tal van nieuwe optredens in het park.

En wat verder?

Onlangs doken verschillende concept arts op met mogelijke toekomstige uitbreidingen voor het park. Deze concept arts maakten deel uit van een gesloten enquête dat het park hield onder een aantal bezoekers. De plannen toonden nieuwe themazones voor Alton Towers met enkele gloednieuwe attracties waaronder een mogelijke Robocoaster en een Tiltcoaster. Vooralsnog is het even afwachten welke weg Alton Towers daadwerkelijk kiest in de nabije toekomst.

 

Tekst/bron: ThemeParkVision