Auteur: Nick Jespers - Gepubliceerd: 10 Apr 07, 12:18
Share
Met de komst van het nieuwe themaplein in Plopsa Coo is het duidelijk: er waait een nieuwe, frisse wind door het pretpark in Coo, Stavelot. Het frietkraam en speelhal moesten wijken voor een plein met verschillende themahuisjes en vernieuwde attracties. 
Sinds eind 2005 is het pretpark aan de bekende Watervallen van Coo eigendom van Plopsa. De directie besloot meteen om enkele noodzakelijke aanpassingen te verrichten. Tijdens de start van seizoen 2006 werd dan ook met trots het nieuwe inkomsysteem en de vernieuwde horeca- en sanitairpunten voorgesteld. De voorbije winter werd er hard gewerkt aan een nieuw themaplein.

Vieux Coo
Het nieuwe themaplein kreeg de naam ‘Vieux Coo’ en straalt heel wat sfeer uit. Alle huisjes werden gebouwd in typische, authentieke Ardennen-stijl met een kleine Plopsa-touch. Op het nieuwe plein vinden we de standbeelden terug van de Studio 100. Er werd gekozen om enkel de figuren te plaatsen die in Wallonië bekend zijn; Piet Piraat valt dus uit de boot. 

Binnenkomst Vieux CooVieux Coo

Vissen, schieten en grijpen
‘De Dansende Fonteinen’ is een populair waterspeeltuig, ongeveer 36 fonteinen spuiten het water omhoog en omlaag. Deze attractie is ook zo opgesteld dat kinderen en ouders er moeiteloos kunnen doorlopen. Kinderen beleven ook dolle pret op de ‘Scooter’ of op het vernieuwde ‘Minicars’ parcours, dat we voortaan nabij de grote Karting terug vinden. Verder vinden we op het plein ook nog een Lunapark en een Snoepwinkel.

ScooterOverzicht vanuit Kabelbaan

Sterrentoren
Aan de andere kant van het plein vinden we reeds de fundamenten terug van de ‘Sterrentoren’. De ‘Sterrentoren’ is een StarFlyer, gelijkaardig aan de SpringFlyer uit Plopsaland De Panne. De opening staat gepland voor 1 juni, als de werken goed verlopen.

Aankondiging SterrentorenRoller Coaster

Aanpassingen
In het ganse park werden wat kleinere aanpassingen verricht, zo kregen de treintjes van achtbaan Roller Coaster een nieuw laagje verf. Het nieuwe kleurenschema is paars, roze en goudgeel. Ook de treintjes van het Wildpark werden in een nieuw, avontuurlijker kleedje gestoken. In het Wildpark zelf kregen 3 wolven een eigen plaatsje.

WildparkAlaskawolf