Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 8 Mei 08, 20:33
Share

De komst van een nieuwe achtbaan voor Duinrell in het Nederlandse Wassenaar is nog onzeker. Dat wist het Leidsch Dagblad te vertellen. Hoewel de omwonenden bezwaar aantekenden voor mogelijke geluidsoverlast, lijkt het verkeer het park nu de das om te doen.

Ongegronde bezwaren en nieuwe problemen

De Raad van State gaf de omwonenden op vele punten ongelijk, waardoor het er even goed uitzag voor de achtbaan. Het bestemmingsplan werd echter vernietigd omdat de berekeningen van het verkeer niet klopten. Het park bevindt zich in duingebied, wat door een grotere verkeersdrukte zou kunnen worden aangetast.

Verkeerde verkeers-berekeningen

De Raad van State was van mening dat het onderzoek naar het autoverkeer overgedaan moet worden. De becijfering gaat terug op aantallen van 2002 en 2004 zonder rekening te houden met pieken en dalen. Bovendien is de provincie een weg vergeten mee te tellen wat het bestemmingsplan onderuit haalt.

Of het park zijn uitbreiding zal krijgen, is dus niet zeker. Het wordt dus afwachten of die achtbaan, de extra kampeerplek en vakantiehuisjes er ooit zullen komen.