Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 8 Apr 08, 12:56
Share
In 2009 opent het Engelse attractiepark Thorpe Park een gloednieuwe achtbaan, maar dit seizoen presenteert het park eerst de nieuwe 4D-film: Time Voyagers. Na Gardaland in Italië speelt de film dus ook in Engeland

Time Voyagers is de opvolger van de 4D-film Pirates 4D , een avonturenfilm met Leslie Nielsen in de hoofdrol als piratenkapitein. In de nieuwe film gaan bezoekers op zoek naar een groep vermiste archeologen. Samen met Bix en Ting, 2 grappige gidsen, reis je door de tijd en langsheen nieuwe werelden.

Ben je benieuwd of je nieuwe werelden zult bezoeken, de vermiste archeologen kunt vinden of veilig kunt terugkeren? Ontdek het allemaal in Time Voyagers, Thorpe Park.

Plannen voor nieuwe achtbaan goedgekeurd

Onlangs maakte Thorpe Park zijn plannen voor een nieuwe achtbaan bekend. Die plannen zijn ondertussen goedgekeurd door de bevoegde instanties waardoor het park spoedig kan beginnen met de bouw van de nieuwe attractie.

De achtbaan wordt gemaakt door de Duitse constructeur Gerstlauer, onder meer bekend van de Belgische achtbaan Typhoon (Bobbejaanland). De aanwezigheid van een spectaculaire drop van 97°, 4 inversies en een indoorstuk beloven alvast veel. De geplande opening van de achtbaan is voorzien in 2009.

Enkele statistieken:

  • Maximale hoogte: 30.5m
  • Lengte: 719.9m
  • Inversies: 4
  • Duur: 1:40
  • Drop: 97°


(Bron: Thorpe Park - Tekst: ThemeParkVision - Foto: Time Voyagers in Gardaland, Vincent De Vriendt)