Auteur: Nick Jespers - Gepubliceerd: 12 Feb 08, 17:23
Share

In 2007 bezochten meer dan 14,5 miljoen het Disneyland Resort in Parijs: een absoluut record! Ongeveer 6 procent van het totale aantal bezoekers is afkomstig uit België.

Doorheen 2007 werd er duchtig gefeest in Disneyland Resort Paris, met tal van nieuwe attracties, shows en parades. Het feest - aangevuld met een grootse reclamecampagne - zorgde ervoor dat meer dan 14,5 miljoen personen naar de themaparken in Parijs afzakten. Dit is een nieuw bezoekersrecord sinds de start in 1992!

Uit enquêtes van het park is gebleken dat circa 13 procent van de bezoekers afkomstig is uit de Benelux (België, Nederland en Luxemburg). De grootste groep bezoekers is afkomstig uit Frankrijk (44%), gevolgd door de bezoekers uit Groot-Brittannië (16%).

Het feest gaat verder!

In 2008 gaat het grote verjaardagsfeest verder met opnieuw enkele nieuwe attracties! De sinds kort geopende ‘The Twilight Zone: Tower of Terror’ brengt mensen erg letterlijk in een nieuwe dimensie.

Vanaf april maken de bezoekers dan weer kennis met ‘Stich Live’: een interactieve attractie waarin de bezoekers de hoofdrollen krijgen.

 

Tekst: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Foto: Disneyland Resort Paris